KTH i Almedalen 2016

Flera av KTH:s forskare finns på plats under Almedalsveckan för att diskutera samhällsfrågor. Ta del av vilka som kommer vara på plats 2016 men även exempel på aktiviteter och deltagande tidigare år.

KTH är Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning och arbetar oavbrutet med näringsliv och samhälle för tillsammans hitta hållbara lösningar på några av mänsklighetens största utmaningar. Flera av KTH:s forskare kommer att befinna sig i Visby under Almedalsveckan och presentera aktuell forskning, förmedla ny fakta och bidra med expertkompetens i paneler, debatter och mediesammanhang.

Information om medverkande KTH-experter i Almedalen och vilka seminarier de deltar i uppdateras löpande och hittas under respektive ämnesområde.

Hur kan näringsliv och universitet samarbeta kring innovation och samhällsbyggande?

Tillsammans med NCC ordnar KTH ett seminarium i Dome of Vision kring att skapa en arena för innovation och hållbarhet samt vad som är nästa steg för att utveckla samarbetet och gemensamt skapa en hållbar framtid.

Miljöpolitik & Digitalisering - möjligheter och hot

Centre for Sustainable Communication (CESC) på KTH anordnar under Almedalsveckan två seminarier kring IT och hållbarhet tillsammans med Naturskyddsföreningen.

Upprymd – inspireras av rymden i teknik, forskning och affärer?

KTH är med och arrangerar ett seminarium om hur visualiseringsteknik kan förmedla kunskap och känsla för rymden för att öka intresset för teknik och naturvetenskap och i förlängningen stärka Sveriges konkurrenskraft.

Kan rymden inspirera till teknik, forskning och affärer?