Fina stipendier till KTH-studenter

NOTIS

Publicerad 2013-02-21
Emma Töcksberg, student vid KTH.
Jennie Berglund, KTH-student.

Alumninätverket The Brittingham Viking Organization som delat ut stipendier till skandinaviska studenter i 60 år har i år valt att ge sådana till två KTH-studenter.

Det är Jennie Berglund (Macromolecular Materials Masters Program) och Emma Töcksberg (Industrial Engineering and Management Masters Program) som får 40 000 respektive 10 000 dollar från The Brittingham Viking Organization för studier vid University of Wisconsin-Madison i USA.

För Jennie Berglunds del innebär stipendiet att ett helår vid det amerikanska universitetet kan finansieras. Emma Töcksberg kan å sin sida studera en sommar vid University of Wisconsin-Madison.

Även Kristian Kärrman från Göteborgs universitet och Mattias Alexandersson från Uppsala Universitet får varsitt stipendium från The Brittingham Viking Organization.

Peter Larsson