Årets Alumn 2016 - Veronica Augustsson, D-98

Veronica Augustsson är vd på Cinnober Financial Technology, en världsledande svensk leverantör av finansiell teknologi till börser och clearinghus. Hon har 15 års erfarenhet från att arbeta på Cinnober där hon började som programmerare och har haft flera nyckelpositioner, bland annat som säljchef.

Motivering:

Utmärkelsen Årets Alumn 2016 tilldelas Veronica Augustsson som redan vid ung ålder har en spännande och mycket framgångsrik karriär bakom sig. En inspirerande person som tidigt utsågs till vd på ledande företag inom finansindustrin och som fortsätter att hitta nya vägar. Rankad av Financial News som en av de mest lovande talangerna under 40 år inom handel och teknik är hon en inspiration och förebild för många.

Om Veronica:

Född: 1979 i Kalmar
Familj: Två barn
Utbildning: Ingenjör i datavetenskap från KTH samt chefsutvecklingsprogram på KTH Executive School

Vid 22 års ålder, år 2001, tog Veronica Augustsson sin examen i datavetenskap vid KTH. Efter en kort tid på Enea kom Veronica till Cinnober Financial Technology, en oberoende, global leverantör av avancerad finansiell teknologi baserad i Sverige, där hon blir anställd som programmerare och senare systemarkitekt och kundsupport stationerad i New York. År 2012 blir hon försäljningschef och senare samma år utses hon till vd, vid 33 års ålder.

Samma år listas hon som en av de mest lovande talangerna under 40 av Financial News och två år senare som en av Europas 100 mest inflytelserika kvinnor.

Cinnober Financial Technology är en världsledande svensk leverantör av finansiell teknologi till börser och clearinghus med kunder som Australian Securities Exchange, BM&FBOVESPA, Japan Exchange Group, London Metal Exchange och Stock Exchange of Thailand.

Se bilder från Årets Alumn 13 oktober 2016

Se prisceremonin och föreläsningen med Årets Alumn 2016

Prisutdelningen och föreläsningen Min resa- från idrott till business på en internationell arena med Årets Alumn Veronica Augustsson ägde rum torsdagen den 13 oktober på KTH Campus Valhallavägen.

Din webbläsare kan inte visa filmen

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Din webbläsare kan inte visa filmen

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Läs artikeln "Alltid bäst på plan" i KTH Magazine

Läs mer om Veronica Augustsson på Cinnober