E66 50-års jubileum

Den 15 september 2016 välkomnade KTH tillbaka klass E66 för en hel dag full av aktiviteter på Campus.

Dagen började med mingel och frukostfika i Dome of Visions. Pro-Rektor Eva Malmström Jonsson hälsade välkommen och berättade lite om dagens KTH, studentliv, internationalisering och nya byggnader på campus.

Sedan fick sällskapet möjlighet att lyssna till ett föredrag av professor Danica Kragic som berättade om robotik och ny forskning inom området. Danica berättade bl.a. om hur robotar i framtiden kommer underlätta för människor och hur människa och maskin kommer kunna samarbeta på ett gynsamt och högteknologiskt vis.

När det var tid för lunch begav sig alla till Kårhuset där Stefan Östlund, skolchef på skolan för Elektro-och systemteknik, mötte upp och välkomnade. Stefan berättade om verksamheten och infliknade med flera anekdoter som drog ner många skratt och ingenkänningar hos gruppen.

Efter lunch tog Stefan Östlund med sig halva sällskapet till Elektroskolan för besök i labbmiljöer samtidigt som andra halvan gick på besök i Visualiseringsstudion - där föreståndare Björn Thuresson bjöd på en spännande och interaktiv visning. Efter en timma bytte grupperna plats så att samtliga fick besöka bägge miljöerna.

När vi hade kommit in en bit på eftermiddagen kändes det välbehövligt och trevligt med fika och återhämtning i Zing-Zing, där det visade sig att gruppen för 50 år sedan haft flertalet av sina föreläsingar förlagda. KTH Alumni presenterade sin verksamhet och berättade bl.a. om vilka möjligheter det finns för alumner att engagera sig för KTH.

Innan middagen hann vi även med ett besök i Reaktorhallen R1. Föreståndare Leif Handberg välkomnade gruppen och bjöd på ett föredrag om lokalens historia och hur den används idag. Staffan Thuringer från E66 bjöd på vackert orgelspel när han tog sig an Skandiaorgeln i frack från Skalärorkestern.

När dagen skred mot sitt slut var det dags för återbesök i Kårhuset för middag. Där serverades det en 3-rätters med filé Oscar till huvudrätt, för traditionens skull såklart.

Bilder från dagen finns att se här. Fotograf: Kyriaki Sarampasina

Vill du arrangera en Återträff på KTH? Välkommen att kontakta Michelle Jacobsson Lundkvist på KTH Alumni.