Whistler!

Jag mötte upp mina föräldrar i torsdagskväll, på flygplatsen, och det blev ett kärt återseende! Dom stannar i tio dagar och vi har redan, efter denna helg, hunnit med en hel del. Bowen Island i lördags och så Whistler idag! Nu, veckan som kommer blir det jobba hårt dagtid och sedan umgås på kvällarna. Min professor vill att jag ska dema det jag har kommit fram till hittills och det är en del ”småfix” som behöver göras inför detta. Nästa inlägg blir förmodligen en liten update på exjobbsfronten!

2014-04-12 16.30.31

Bowen Island når man med färja 20 minuter från North Vancouver. Det är en naturskö ö med vandringsleder och cirka 3 000 bofasta.

IMG_2549

Whistler! Världskänd skidanläggning en och en halv timme norr om Vancouver. Jag hade velat åka dit ända sedan jag kom hit och lyckades, som tur va, ta mig dit en vecka innan dom stänger för säsongen. På bild är den lift som binder ihop de två bergen Whistler och Blackcomb. Den har flera världsrekord, bland annat högsta punkt ovan mark (436 meter) och längsta frigång utan pelare som håller upp vajern (3 km).

IMG_2546

Är man uppe på toppen av Whistler (2 181 m) är det storslagen utsikt åt alla håll och kanter. En säregen topp är Blacktusk. Gissa varför den heter det? :)

IMG_2535

Tog man sig högst upp på Blackcomb kunde man åka skidor på en glaciär! Där fanns en led som ledde hela vägen ner till Blackcomb village. Över en mil lång!

IMG_2532

2008 var vinter OS i Vancouver och Whistler var platsen där det tävlades i många grenar. Säkert en stor anledning till att allt var så påkostat och fint.

IMG_2519

Enormt system av backar och liftar. Vi åkte, nära på, konstant i åtta timmar och var inte i närheten av att prova alla nedfarter.

 

Cherry Blossoms i blom!

2014-04-11 21.03.53

Efter middag med mor och far, på en grekisk taverna, promenerade vi ner till stranden och stötte på vägen på The Cherry Blossom Festival! I Vancouver finns det massvis med körsbärsträd och just nu blommar dom för fullt. Något som uppmärksammas av dessa entusiastiska invånare. Resten av helgen blir relativt fullspäckad; Bowen Island imorgon och en tripp till Whistler på söndag!

Finbesök!

Ikväll beger jag mig ut till flygplatsen för att möta upp min kära mor och far som kommer på besök! Ska bli jättekul att ha dem här och jag ska fundera ut lite roliga saker vi kan hitta på. Isklättring kanske? :)

Capture

Inte bara jag som är förväntansfull!

Min genomtänkta supergröt

Det kan, mycket väl, vara så att jag har lyckats fullända min morgongröt! Gröt i sig är ju inte särskilt upphetsande men jag tror att jag, med mina väl valda tillbehör, fått till något alldeles extra:

Supergröt
3 dl vatten
1,5 dl havregryn
1 ägg
1 matsked mandelsmör alt. jordnötssmör
50 g frysta blåbär
1 banan
1 tsk kanel
1 matsked honung alt. lönnsirap
1 matsked linfrön

Tillagningen är sedan inte särskilt avancerad. Skiva bananen och blanda sedan hela härligheten i en kastrull under uppvärmning. När det sedan har kokat färdigt är det bara att ösa ner det i en tallrik och hälla över mjölk, eller ännu bättre, en god smaksatt yoghurt! På detta står du dig sedan åtminstone halva dan plus att du får i dig massa nyttigheter som täcker en bra bit av rekommenderat dagligt intag. Testa!

2014-04-12 07.22.38

Snöskogå…

…är en taskig direktöversättning av snowshoeing, som är en populär aktivitet här. Förra veckan lånade jag, Alice och Alex varsit par ifrån skolans outdoorsklubb och begav oss mot Lynn Canyon. Det är ett naturområde, inte långt ifrån downtown, med häftig natur. Nedan följer ett kollage ifrån detta lilla äventyr där vi tog oss upp på Lynn Peak cirka 1000 möh. Lägg märke till hur omgivningen går ifrån att vara regnskogsaktig till täckt av snö. Som avslutning blev det sushi, 22 bitar, 40 spänn! Det stora utbudet av sushiställen här har pressat ner priserna så pass mycket att det, som svensk, nästan känns för billigt för att vara sant :)

IMG_5343

 

IMG_5336

IMG_5362

IMG_5304

 

IMG_5317

IMG_5364

På hörnet av 8th

Kom nyss på att jag glömt berätta om vart och hur jag bor! Mina första två veckor i staden bodde jag ju hos en finurlig man, via airbnb. Dessa två veckor ägnade jag åt att bekanta mig med exjobb, Vancouver samt leta efter något mer permanent. Det hittade jag tillslut, efter många obesvarade mail, nära UBC, i Point Grey. Skönt att ha nära till labbet men att ändå inte bo på campus. Downtown är bara en halvtimmes cykelfärd bort och det finns gott om restauranger och mataffärer i närheten.

Capture

Den lilla stjärnan, där bor jag! Som ni ser kan jag inte komma mycket närmare skolan utan att bo på campus.

Huset är riktigt slitet och nedgånget men dom jag bor med håller det rent och städat och hyran är låg. Vi är fem stycken inklusive mig. Steff från Tyskland tillika president för skolans outdoorsklubb. Conor en skön prick som bör hitta ett jobb men inte riktigt orkar ta tag i det. Samt Charlotte och Amber, två 21 åriga tjejer som ganska nyligen startat sin undergraduate. Dom är trevliga men vi har kanske inte så supermycket gemensamt. Kommer förmodligen stanna här tills jag blir färdig med exjobbet. Jag hade ganska höga krav på vad jag ville hitta för ställe och även om mitt nuvarnade inte är perfekt så är det ändå tillräckligt bra och jag har också insett att det kräver en hel del tid att hitta ett ställe här. Något som jag inte har i överflöd för tillfället :)

2014-01-31 11.11.20

Så här ser mitt hus ut! Det ligger precis i korsningen Blanca och 8th Street, bara en kort cykeltur ut till UBC.

 

2014-03-29 22.17.40

Mitt lilla rum på ovanvåningen där också Steff och Amber bor.

2014-02-04 07.45.36

För att spara pengar är bara värmen på i våra rum och inte i resten av huset. I februari kunde det därför vara rena köldchocken att entra köket på morgonen för att göra frukost. Nu är det dock mycket bättre!

Dyk följt av vinprovning? Gå med i någon av KTH:s föreningar!

Jag har pratat mycket om de olika klubbar som finns här på UBC. Det är ett utmärkt sätt att lära känna folk och kanske prova något alldeles nytt. Jag är själv medlem i spring-, yoga-, samt outdoorsklubben.

Men, det är, så klart, inte bara UBC som har klubbar. Också KTH har en massa föreningar där man kan dela intressen med likasinnade. Spex, hockey, vin och finans är bara några exempel. Surfa in på länken nedan för att se mer.

http://ths.kth.se/om-ths/ths-karforeningar/

2014-03-30 16.33.05

Detta är inte att avsnitt ur Breaking Bad utan UBC:s alldeles egna bryggeriklubb. Man betalar en låg medlemsavgift och kan sedan njuta av sitt alldeles egna öl! Om man nu lyckas tillaga det vill säga…

Ansök till KTH Opportunities Fund!

Vill bara passa på att berätta om att ansökan nu har öppnat till KTH Opportunities Fund! Jag lyckades få ett stipendium från dem som var till stor hjälp för att bekosta vissa av de utgifter ett sådant här projekt ofrånkomligen dras med. Så har ni planer på att göra ett exjobb på något häftigt ställe, kanske forska i ett välkänt labb, eller något annat, vad vet jag. Ansök!

 

Vancouver Sun Run 2014

Microsofts programmeringstävling jag deltog i förra veckan gick väl sisådär. Vi fick sex stycken problem som vi hade 90 minuter på oss att lösa. Ett sjunde var att jag hade glömt min dator hemma… Jag och Mehran var alltså tvungna att dela på hans MacBook och han hade inte alls de program och likande som jag var van vid från min egen pc. Problemen i sig var faktiskt inte särskilt svåra men vi blev fruktansvärt ineffektiva med bara en dator och lyckades i slutändan bara lösa ett av dem. För den intresserade var problemen av typen: läs in en text fil, gör något med den inlästa datan, och skriv sedan ut lösningen i en ny textfil. Var hur som haver kul att delta och Microsoft bjöd på mat och dryck. Lite skoj (?) kuriosa är ju att Microsofts högkvarter ligger i Redmond, nära Seattle, bara någon timma ifrån Vancouver. När vi åkte ner till Vantage, för att klättra, passerade vi det och det var som en hel stad där varje skyskrapa hade en Microsoftlogga på toppen.

Annars så signade jag också upp för the Sun Run den 27:e april. Det är en löptävling genom Vancouver och enligt Wikipedia världens största 10 kilometers race med över 60 000 deltagare. Ska bli coolt!

SunRun3-1peexzd