Medieteknik och interaktionsdesign

Vi är en interdisciplinär forskargrupp som består av de två tidigare avdelningarna MDI (Människa-datorinteraktion) samt Medieteknik och grafisk produktion.

Gruppen har sitt ursprung i data- och beteendevetenskap, samt grafisk teknik och medieteknik, och har i dag en fakultet som representerar bl.a. antropologi och psykologi, datalogi och medieteknik, interaktionsdesign, film- och litteraturvetenskap, samt medie- och kommunikationsvetenskap.

I dag är vi cirka 70 anställda varav lite drygt hälften är doktorander. Vi bedriver utbildning, forskning och samverkan inom våra ämnen. Kortfattat kan området beskrivas som innovativ design, anpassning och förbättring av existerande system och processer för att underlätta dator- och medieanvändning samt medieproduktion. Vi arbetar med tekniker och metoder för att stödja mänsklig kommunikation över avstånd i tid och rum. Vill du samarbeta med oss? Kontakta Ann Lantz.

Många spännande studentprojekt på Gamex-mässan

Det är totalt sex olika medieteknik-projekt från CSC-skolan som visas upp på årets Gamex-mässa som hålls mellan 31 oktober och 3 november. Allt från att varna för att använda mobilen samtidigt som man kör till utforskning av solsystemet.

NYHETER

Därför twittrar polisen

Två KTH-studenter har gått till botten med varför polisen använder Twitter. Bland annat har studenterna utrett hur poliserna ser på sig själva som avsändare, vilka de tror är deras mottagare och vad deras syfte är med att använda Twitter.

Därför twittrar polisen

FORSKNING

De hjälper dig med ansiktsminnet

Människor är dåliga på ansiktsigenkänning när det kommer till okända anleten. En tidigare forskningsstudie visar att 60 procent av alla bedrägeriförsök med ID-kort utrustade med ett ansiktsfoto lyckas. Nu ska KTH-forskarna Jonas Beskow och Haibo Li göra ett försök att råda bot på problemet.

Duon som hjälper dig med ansiktsminnet

INNOVATION

Vinnare i idétävling ICT korad

Med idén G-Phone kammade Shahrouz Yousefi, tillsammans med sin handledare Haibo Li, hem segern i KTH Innovations idétävling 2013. Tävlingen organiserades i samarbete med EIT ICT Labs och Shahrouz Yousefi får nu 100 000 kronor att spendera på utvecklingen av sitt projekt.

Vinnare i idétävlingen ICT korad

STUDENT

Studenter visade projekt i interaktionsdesign

Studenter vid KTH visade prov på bode kreativitet och användarfokus när de visade upp sina projektarbeten från kursen i interaktionsdesign.

Nyskapande interaktionsdesign med användarfokus

Mobilapp för Stockholmsturister Bästa Interaktionsdesign

Det var mobilappen Promenix, som guidar besökare på svenska gågator i Stockhol, som vann förstapris på kursen Människa-Dator-Interaktion.

Mobilapp för turister i Stockholm på första plats

Calendar

MID in the press and media