Vetenskapens hus

Ta del av info och tips i nyhetsbrev från Vetenskapens Hus

Ta del av information och tips som kommer med de månatliga nyhetsbreven från Vetenskapens Hus. Decemberbrevet tipsar bl.a. om Nobelföreläsningarna 8/12 kl 09.00-15.15 som livesänds av Kungliga Vetenskapsakademien.

Se mer på Vetenskapens Hus hemsida vetenskapenshus.se

Open access

Open Access Week 24-30 oktober 2016 på KTH

KTH Biblioteket uppmärksammade Open Access Week genom att ställa ut pop-up bord på KTH Campus, dit forskare kunde vända sig direkt för att få råd i publikationsrelaterade frågor.

Läs KTH:s överbibliotekarie kommentera utvecklingen om publiceringssystemet som är i en turbulent period och kräver nya betalnings- och granskningsmodeller.

ECE-skolans kalendarium

Blended learning

Webbinarium om blandade lärmiljöer inledde Nordplusprojektet "Blending Swedish"

Nordplusprojektet Blending Swedish ska undersöka hur man framgångsrikt kan integrera befintligt online-material i lärarledd undervisning. Arbetet inleddes med ett webbinarium om blandade lärmiljöer.  Se webbinariet det här.

MOOCar på KTH

KTH:s MOOCar nu med certifieringsalternativ

Intern utbildningskonferens

Utveckla din undervisning

ECE-skolan arrangerar den interna konferensen KTH Scholarship of Teaching and Learning (KTH SoTL)  för andra gången den 16 mars 2017, öppen för alla som är intresserade av undervisningspedagogik på KTH. Konferensbidrag skickas in efter den 5 september 2016. Årets tema är Engaging educationLäs mer om KTH SoTL 2017

Intresserad av svensk högre utbildning och pedagogiskt utvecklingsarbete?

Läs reportage från konferensen NU 2016

av KTH Pedagogiska studentstipendiat 2016: Simon Edström

ECE-skolans verksamhet

KTH Medieproduktion

Vi hjälper till med allt från inspelning av föreläsningar till produktion av forskningsreportage, marknadsföringsfilmer och 3D-visualiseringar.

Till sidans topp