Green Leap är en mötesplats för design och hållbar utveckling som startats på KTH i samarbete med Konstfack. Vårt övergripande mål är att verka som en katalysator för förändring genom att engagera design i hållbar utveckling. Initiativet stöds av bl.a. Energimyndigheten som insett att förändrade attityder och beteenden är nyckeln till en hållbar framtid. Green Leap är en del av CESC.

Grundpelare är mötet mellan design och hållbar utveckling. Våra samarbetspartner kommer från tre håll: Designbranschen, Akademi och Forskning samt Företag och organisationer.  Verksamheten inriktas på tre områden: att agera brobyggare och matchmaker mellan våra parter, att sprida kunskap genom riktade kurser, workshops, webbplats och konferenser. Vi kommer agera genom att initiera och driva projekt som på olika sätt tar oss närmare målet - ett hållbart samhälle. Ett övergripande projekt är ”Prototyping the future” att åskådliggöra det hållbara samhället genom konkreta visualiseringar som människor kan förstå, pröva och förhålla sig till.

Sara & Teo

Sara Ilstedt

Forskningsledare
Professor produkt- och tjänstedesign

sarai@kth.se

+46 (0)70-798 78 30

 

Teo Enlund

Senior projektledare
Industrial designer MSD

teoe@kth.se

+46 (0)708-76 11 33

Green Leap driver tillsammans med SVID hållbarhetsguiden. Hållbarhetsguiden är den kanal vi kommer använda för att dela med oss av kunskap vi utvecklar och hittar. På hållbarhetsguiden hittar du inspiration, exempel, verktyg, metoder och massor med tips för hur du kan bidra till en hållbar utveckling.

Redaktör för Hållbarhetsguiden är Annevi Sjöberg. Du når henne på annevi.sjoberg@svid.se

Green Leap är en del av CESC, Centre for Sustainable Communications. CESC är ett Vinnova-finansierat excellenscentrum som bedriver tillämpad forskning inom miljö, IT och media. Genom CESC blir Green Leap del i en stor forskargrupp med mycket kunskap inom miljöbedömningar, framtidsforskning, hållbar utveckling, interaktionsdesign och miljödata.
Green Leap kommer behålla sin identitet som en fristående grupp.

Läs mer om CESC på deras hemsida.

Vi sitter på KTH nära Valhallavägen
på Lindstedtsvägen 5, plan 4.

Vägbeskrivning här.

Postadress:

KTH, CSC
Green Leap
Lindstedtsvägen 3
100 44 STOCKHOLM

Green Leaps nyhetsbrev

Om du inte fått Green Leap #2 är du välkommen att registrera dig. Vi räknar med att skicka ut nyhetsbrev ca fyra gånger per år.

Facebook och Twitter

Som ett komplement till web och nyhetsbrev har vi nu öppnat kanaler på sociala medier. Vi kommer där posta uppdateringar och kommentarer som berör vår verksamhet.

Gilla oss på Facebook:
www.facebook.com/kthgreenleap

Följ oss på Twitter:
twitter.com/kthgreenleap
@kthgreenleap   #kthgreenleap 

DN skriver om bilfritt

Söndagen 11 januari publicerade DN ett reportage om familjen i Tallkrogen.

Almedalen 2014

Green Leap höll två seminarier under Almedals-veckan i somras, båda välbesökta och uppskattade.

Grattis Loove Broms, PhD

Loove Broms försvarade framgångsrikt sin doktors-avhandling "Storyforming - Experiments in creating discursive engagements between people, things and environments". Opponent var professor Jonathan Chapman.

Design eller hållbarhet?

För er som missade vår diskussion om design och hållbarhet finns i alla fall lite bilder kvar.

Nytt projekt: Hållbara livsstilar

Projektet Hållbara livsstilar tittar närmare på olika sätt att leva hållbart.

Nytt projekt: Albano

Projektet Gestaltning för ett energieffektivt campusliv i Albano ska undersöka hur gestaltningen av den fysiska närmiljön kan uppmuntra till mer hållbara vardagsvanor.

KTH och Kokpunkten

Green Leap kommer vara med och utveckla Energy Arena,
en mötesplats för energi- och klimatfrågor på Kokpunkten i Västerås. Mer info inom kort.

Reportage om Green Leaps solcells-projekt

Teo blev intervjuad om vårt projekt "Användarvänlig lokal elproduktion". Artikeln låg på förstasidan på KTH:s web och fick stor uppmärksamhet!

Green Leap i SvD 10 mars

Teo intevjuas av Julia Lundqvist om hållbarhet inom elektroniksektorn.

Till sidans topp