Medieteknik, civilingenjör 300 hp

Vill du ha kunskap inom både den senaste tekniken och mediedesign? Då är Medieteknikprogrammet något för dig. Efter examen har du breda internationella karriärmöjligheter och kan exempelvis jobba inom tidnings- och förlagsbranschen, på filmproduktionsbolag, TV- och radioföretag, inom spel- och underhållningsbranschen eller med sociala medier.

Medieteknik 300 hp

Examen: Civilingenjör, kandidat, master
Ämnesområde: IT och Datateknik
Möjlighet till utlandsstudier: Ja, läs mer
Längd: 5 år heltid, 300 högskolepoäng
Plats: KTH Campus, Stockholm

Särskild behörighet:
Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1, eller motsvarande. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Särskild behörighet genom äldre gymnasiekurser
Mer om behörighet
Antagningspoäng HT-16:
BI: 19.43, BIEX: 19.11, BII: 19.30, HP: 1.40, T10: 185, T20: 70

Ansökan öppnar: 15 mars
Ansökan stänger: 18 april
Öppet hus på KTH: 26-27 mars
Antagningsbesked 1: 13 juli
Sista svarsdag: 28 juli
Antagningbesked 2: 3 augusti
Obligatoriskt upprop: mitten av augusti
Programstart: slutet av augusti

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
svl-media@kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
Fråga oss om studier

Medieteknik 300 hp

Utbildningen är tvärvetenskaplig och fokuserar på hur mänsklig kommunikation stöds av teknik. Förutom matematik och fysik läser du kurser om den teknik som används för att producera och konsumera olika typer av media och medieinnehåll, från video och ljud till mobila medier. Du läser även om spel, visualisering, interaktion och sociala medier. I årskurs tre väljer du en av inriktningarna: Bild- och videoteknik, Interaktiv medieteknik, Ljud eller Datalogi. Efter de inledande åren kan du välja att läsa utomlands. KTH har utbytesavtal med framstående skolor i 30 länder, exempelvis Australien, Brasilien och USA. Under det fjärde och femte året läser du vidare på ett masterprogram.

Kurser
Skillnaden mellan Datateknik och Medieteknik
För dig som vill arbeta inom spelbranschen

Jobbet och framtiden

Som civilingenjör inom Medieteknik har du breda karriärmöjligheter. Vill du jobba inom tidnings och förlagsbranschen? Eller kanske på filmproduktionsbolag, inom den grafiska industrin, på tv- och radioföretag, inom spel och underhållningsbranschen eller med sociala medier? Andra möjliga karriärvägar kan vara att jobba med inköp, utveckling eller driftsättning av tekniska lösningar, produktionssystem eller informationshanteringssystem för musik, film, audio och video. Många medieteknikingenjörer är egna företagare och det finns ett stort behov av ingenjörer som undervisar och forskar.

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Linnéa Lennartsson, KTH-student

– Jag upptäckte att man kunde läsa termin två på basåret för att få en garantiplats på någon av KTHs utbildningar. Det blev min räddning. Nu är jag här, på KTH och Medieteknik.

Fråga en student

Jämför liknande utbildningar 

* Ändringar kan ske i programmet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp