Medieteknik, civilingenjör 300 hp

Medieteknikprogrammet är en tvärvetenskaplig utbildning där du får kunskaper inom den senaste tekniken, men även inom mediedesign. Efter examen har du många spännande karriärmöjligheter och kan exempelvis jobba inom tidnings- och förlagsbranschen, på filmproduktionsbolag, TV- och radioföretag, inom spel- och underhållningsbranschen eller med sociala medier.

Medieteknik 300 hp

Examen: Civilingenjör, kandidat, master
Ämnesområde: IT och Datateknik
Möjlighet till utlandsstudier: Ja, läs mer
Längd: 5 år heltid, 300 högskolepoäng
Plats: KTH Campus, Stockholm

Särskild behörighet:
Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1, eller motsvarande. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Särskild behörighet genom äldre gymnasiekurser
Mer om behörighet
Antagningspoäng HT-15:
BI: 19.10, BIEX: 18.75, BII: 18.60, HP: 1.40

Ansökan öppnar: 15 mars
Ansökan stänger: 15 april
Öppet hus på KTH: 3-4 april
Antagningsbesked 1: Mitten av juli
Sista svarsdag: Slutet av juli
Antagningbesked 2: Början av augusti
Obligatoriskt upprop: Mitten av augusti
Programstart: Slutet av augusti

Medieteknik 300 hp

Utbildningen är tvärvetenskaplig och fokuserar på hur mänsklig kommunikation stöds av teknik. Förutom matematik och fysik läser du kurser om den teknik som används för att producera och konsumera olika typer av media och medieinnehåll, från video och ljud till tryck och mobila medier. Du läser även om spel, visualisering, interaktion och sociala medier.

I årskurs tre väljer du en av inriktningarna: Bild- och videoteknik, Interaktiv medieteknik, Ljud, Datalogi eller Tryckt kommunikation. Det innebär att du har specialiserat dig även om du väljer att avsluta dina studier efter kandidatexamen. Efter de inledande åren kan du välja att läsa utomlands, utan förlängd studietid. KTH har egna utbytesavtal med framstående skolor i närmare 30 länder, exempelvis Australien, Brasilien och USA.Under det fjärde och femte året läser du vidare på ett masterprogram.

Kurser

Skillnaden mellan Datateknik och Medieteknik

Elisabeth har många tankar och idéer om hur livet och framtiden kommer att se ut. Hon har alltid ett kreativt projekt på gång som hon dokumenterar på olika sätt genom att skriva, filosofera eller fotografera.

Jobbet och framtiden

Som civilingenjör i Medieteknik har du breda karriärmöjligheter. Du är attraktiv både för den traditionella och den nya medieindustrin, men också för alla företag och organisationer som jobbar med information och kommunikation. Du kan exempelvis jobba inom tidnings- och förlagsbranschen, på film-produktionsbolag, grafisk industri, TV och radio-företag, inom spel- och underhållningsbranschen eller med sociala medier. Du kan även jobba med inköp, utveckling eller driftsättning av tekniska lösningar, produktionssystem eller informationshanteringssystem för musik, film, audio och video. Många medieteknik-ingenjörer är konsulter eller egna företagare och det finns även ett stort behov av medieteknikingenjörer som undervisar och forskar.

Vad händer efter utbildningen?

Hej, jag heter Josefine. Fråga mig gärna om programmet och KTH.

Hej, jag heter Jonathan. Fråga mig gärna om programmet och KTH.

Hej, jag heter Anton. Fråga mig gärna om programmet och KTH.

Jämför liknande utbildningar

* Ändringar kan ske i programmet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp