Civilingenjör Teknisk fysik 300 hp

Med en examen i Teknisk fysik är du väl förberedd för avancerat utvecklingsarbete i internationella sammanhang. Du blir en teknisk problemlösare vars kompetens ligger i förmågan att snabbt överblicka ett större problemkomplex och ta fram metoder som kan användas för att fatta beslut. Du kan därför driva på utvecklingen i både etablerade och nya branscher.

Anmälan stängd

Öppnar igen 16 mars 2015

Om utbildningen

Särskild behörighet:
Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1, eller motsvarande. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Särskild behörighet genom äldre gymnasiekurser
Mer om behörighet
Anmälningskod: KTH 32114
Antal platser HT-14: 120 st
Antagningspoäng HT-13:
BI: 22.10, BII: 21.71, HP: 1.65, MAFY: 30
Examen: Civilingenjör
Campus: KTH Campus
Studieort: Stockholm
Kontakt: svl-sci@kth.se

Fråga Sara om Teknisk fysik och KTH.

Jobbet och framtiden

Tack vare din breda kompetens som teknisk problemlösare är du efterfrågad på en internationell arbetsmarknad och du har många möjligheter att växla mellan olika yrkesroller och verksamhets-områden. Som teknisk fysiker kan du exempelvis jobba som utvecklare och forskningsledare inom områden som har teknisk och vetenskaplig anknytning. Ett vanligt första arbete för tekniska fysiker är att utföra olika former av matematiskt baserade beräkningar. Din arbetsplats kan vara små forskningsintensiva spjutspetsföretag, högteknologiska industriföretag eller högskolor och forsknings-laboratorier.

Utbildningen

Teknisk fysik är en utbildning med både bredd och djup som ger dig gedigna kunskaper inom matematik, fysik och teknik. Under de första terminerna är studierna ganska styrda och de flesta momenten är obligatoriska. I de senare årskurserna kan du sedan i stor utsträckning välja ämnen efter önskemål. Du kan då specialisera dig inom något av teknikens och naturvetenskapens områden.

Kursöversikt

Matematik- och fysikprovet

Sökande till detta program får skriva Matematik­- och fysikprovet. Det är ett sätt att, utöver gymnasiebetyg och högskoleprov, konkurrera om plat­serna på civilingenjörsprogrammen Teknisk fysik, Farkostteknik och Elektroteknik samt kan­didatprogrammet Simuleringsteknik och virtuell design. Alla som söker till ett av programmen får göra provet. Ett dåligt resultat på provet försämrar inte dina chanser att bli antagen via andra meriter (betyg eller högskoleprov).

Mer information får du på www.matematik-och-fysikprovet.se

Ändringar kan ske i programmet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors