KTH Kista – Studera i en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar

Kista är ett av världens starkaste ICT-kluster och hem för över 1 000 ICT-företag. Vid KTH Kista erbjuds utbildning och forskning inom alla de områden som utgör dagens informationssamhälle.

I Kista finns en studerandemiljö med moderna lokaler som alltid står öppna för studenter.

Samtliga utbildningar är inom ICT-området vilket skapar en stark sammanhållning och ett utbyte över programgränserna. I Kista finns också Stockholms universitets datavetenskapliga utbildningar. Tillsammans skapar de över 3 000 studenterna en levande utbildningsmiljö och ett livligt studentliv. Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden, studentbostäder och bra kommunikationer är Kista en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar.

Med företag som Ericsson, IBM, Tele2, TietoEnator, Microsoft, Intel och Oracle som grannar är det svårt att inte vara i fas med verkligheten. Samarbetet mellan industri och framstående forskning skapar en unik miljö för utbildning och möjlighet för studenterna att knyta kontakter med näringslivet redan under studietiden. Kista ligger inte mer än en kvart med tunnelbana eller pendeltåg från Stockholms central.

Karta och adress

KTH Kista i Google Maps
Electrum, Kistagången 16

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp