Studera utomlands

Den främsta anledningen till att KTH vill att så många som möjligt ska studera utomlands är att arbetsgivare ofta söker personer med utlandserfarenhet och språkkunskaper. Utlandsstudier gör dig helt enkelt mer eftertraktad på arbetsmarknaden!

Projekt i utvecklingsländer

Genom Sida har du som student möjlighet att få stipendium för fältstudier (MFS) i ett utvecklingsland.

Förbättra din chanser på arbetsmarknaden

Svenska företag värderar ingenjörer med internationell erfarenhet och språkkunskaper mycket högt. Utlandsstudier ger dig både akademiska och personliga meriter, gör ditt CV mer attraktivt och dig själv mer konkurrenskraftig. Dessutom brukar utlandsstudierna vara det som man minns bäst från sina år som student. Det ger nya upplevelser och erfarenhet av en annan kultur, vilket vidgar dina referensramar.

KTH samarbetar med mer än 250 framstående tekniska universitet runt om i världen. Om du väljer att förlägga en del av din studietid utomlands räknas det in i utbildningen från KTH, din studietiden behöver alltså inte bli förlängd. Du kan också ta med dina studiemedel och ofta är det möjligt att få stipendium för merkostnader. Som utbytesstudent behöver du inte betala någon terminsavgift.

Olika typer av utlandsstudier

KTH erbjuder flera former av utlandsstudier:

Bra att veta

  • Ungefär var tredje student som tar examen från KTH har studerat utomlands vid något av KTH:s partneruniversitet eller gjort examensarbete utomlands.
  • Över 60% av de färdiga civilingenjörerna som studerat utomlands uppger att det har hjälpt dem till ett bättre jobb.

Kontakt

De internationella möjligheterna varierar mellan programmen. Om du har frågor om vilka möjligheter som finns för studenter på det program som du är intresserad av att studera, använda kontaktuppgifterna på programsidan.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors studentAmbassadors