Student utanför KTH Entré.

Ny på KTH

Välkommen till oss på KTH! Här hittar du som är nyantagen till höstens utbildningar uppropstider och annan viktig information du behöver om din studiestart. 

Ny på KTH

Campus öppnar i höst

Information om hur KTH förbereder höstterminen med anledning av covid-19

Studenter i ett bibliotek

Tekniskt basår på distans öppen från 15 juli

Den 15 juli öppnar ansökan till två nya varianter av tekniskt basår som KTH erbjuder med start hösten 2020.

NYHETER FRÅN KTH

Många tatueringsfärger är giftiga

En studie av tatueringsfärger visar att majoriteten inte klarar lagkraven.
– Tyvärr fann vi otillåtna mängder giftiga ämnen i flera av färgerna, och det kan leda till svårläkta eksem, varnar KTH-docent Yolanda Hedberg.

KTH:s stora pris går till Tom Alandh

En person som "... genom konstnärliga insatser utövar ett mäktigt inflytande särskilt på det egna folkets själsliv". Det är ett av kriterierna för KTH:s stora pris. Och få passar nog bättre in på den beskrivningen än journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh, som nu får 2020 år pris.

Innovationer för ett mer hållbart samhälle

Minskat matsvinn, bättre allergitester och en modell för att ta hållbara teknologier från idé till marknad. Det är några exempel på hur nya lösningar från KTH angriper viktiga samhällsutmaningar.

Forskare vid KTH och Karolinska Institutet har kartlagt mushjärnan med hjälp av en molekylär metod.

Molekylär AI-metod banar väg för kartläggning av hjärnan

Alzheimer och andra hjärnsjukdomar kan nu komma närmare en lösning. En molekylär metod där man använder AI och maskininlärning ger en bättre bild av h...

Läs artikeln
Ole Petter Ottersen, Astrid Söderbergh Widding och Sigbritt Karlsson när Stockholm trio bildades 27 maj 2019. (Foto: Niklas Björling)

Ett år med Stockholm trio

För drygt ett år sedan lanserades Stockholm trio. Universitetsalliansen mellan Karolinska Institutet, Stockholms universitet och KTH har fördjupats oc...

Läs artikeln
Här är två bromsbelägg. Det nedre visar hur mycket material som kan vara kvar vid byte till nytt belägg.

Återvunna bilbromsar spar pengar och miljö

En nyligen publicerad studie från forskare vid KTH visar de miljömässiga fördelarna med att återanvända materialet i begagnade skivbromsbelägg från bi...

Läs artikeln

KTH-kalendern

Vicerektorernas blogg

Vill du få en bra överblick över vad som händer på KTH? Vicerektorerna bloggar om allt från forskning till globala relationer. Denna gång skriver Leif Kari, vicerektor för utbildning, om fördelarna med digital disputation.