Till innehåll på sidan

Studentlag imponerade i fastighetscasetävling i New York

Publicerad 2017-11-29

I mitten av november reste sex fastighetsstudenter från KTH till New York för att tävla i den största fastighetscasetävlingen i världen, Cornell International Real Estate Case Competition (CIRECC ), organiserad av Center for Real Estate Finance vid Cornell University.

KTH-laget Greenstone Advisors. Övre raden: Malin Strömberg, August Isacsson, Måns Johansson, Linnéa Hämquist. Nedre raden: Victor Holmen, Anna Engblom samt lagets mentor Rodriguez Meshe som läser masterprogrammet Real Estate and Construction Management (Foto: Cornell University)
Laget tävlar i London (Foto: Cornell University)

Det var första gången som KTH var representerade. Laget - som bestod av sex studenter från kandidatprogrammet i Fastighet och Finans - blev inbjudet till tävlingen efter att gjort bra ifrån sig i CIRECC:s europeiska regionala tävling i London i oktober. För att säkerställa en rättvis bedömning gick varje skola under ett alternativt lagnamn under tävlingen. I New York valde KTH-laget namnet "Greenstone Advisors", det gröna efter samhällbyggnads kårsektion S-sektionens färg.

Varje lag fick 20 minuter på sig att presentera sin analys av caset för en panel av domare, bestående av ledande personer i fastighetsbranschen. Därefter följde en Q&A-session, där domarna frågade ut lagen och utmanade deras analys. "Vi fick verkligen konstruktiv kritik från några av de bästa inom fastighetsbranschen", säger Linnea Hämquist. Medan andra lag lät en eller två lagmedlemmar svara på domarnas frågor var Greenstones Advisors tillvägagångssätt annorlunda. "Eftersom vi alla verkligen kände till modellen, vår analys och rekommendation, stödde vi varandra och besvarade domarnas frågor som ett lag", säger Malin Strömberg. Domarna blev imponerade av kvaliteten på presentationen. En av domarna sa att det var "definitivt den bästa visuella presentationen" och panelen ansåg också att lagets risk- och känslighetsanalys var bland de bästa analyserna i tävlingen.

KTH-laget nådde tyvärr inte finalen. Men de kom före Stanford och Reading, samt på delad plats med Cambridge. Laget är överens om att chansen att få prova sina färdigheter utanför klassrummet var en ovärderlig del av tävlingen. "Det bästa var nog att vi tog initiativet till att göra någonting som vi aldrig har gjort tidigare och fick representera vår skola" säger Anna Engblom. "Vi hade inga förväntningar, vi ville bara få vara med om den här erfarenheten, och vi är nöjda med resultatet. Jag skulle definitivt vara med igen om jag fick chansen”, tillägger August Isacsson.

Målet är att göra tävlingen till en ny tradition för fastighetsstudenter på KTH. Förhoppningsvis kommer KTH nästa år, vid tioårsjubileet för tävlingen, att ha ett tillräckligt starkt lag för att kunna ta sig till final och vinna.

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2017-11-29