Institutionen för samhällsplanering och miljö

Institutionen består av tre avdelningar och ämnesmässigt är inriktad mot områdena: urbana och regionala studier, geodesi och systemanalys och systemanalys och ekonomi. Kunskapsområdet innefattar vetenskapliga studier av system, modeller och verktyg för förståelse, bevarande, förändring, förvaltning och utveckling av samhället, marken och den byggda miljön. En ambition är att analysera förutsättningar, villkor och strategier för en hållbar samhällsutveckling, såväl i ett nationellt som internationellt sammanhang.

Avdelningen för Geoinformatik

Nyheter

 • Grön BoStad Stockholm beviljas ytterligare 15 miljoner kronor
  11 dec 2018


  Projektet Grön BoStad Stockholm arbetar för att stärka en hållbar stadsutveckling inom bostadssektorn. Aktörerna inom Strukturfondspartnerskapet Stockholm har nu beslutat att investera ytterligare 15 miljoner kronor från EU:s regionala utvecklingsfond i projektet.
  En ambition med investeringen är att stärka förutsättningarna för tillväxt bland länets miljöteknikföretag.

 • Arwidssonprofessuren i Tillämpad stadsbyggnad på KTH är nu tillsatt!
  5 dec 2018


  Ann Legeby, verksam forskare vid KTH, har anställts som professor i det för KTH nya ämnet Tillämpad stadsbyggnad. En generös donation från Birthe & Per Arwidssons stiftelse har möjliggjort instiftandet av den nya professuren på KTH.

 • Richard Malm utsedd till Årets Betongforskare 2018
  23 nov 2018


  Richard Malm, forskare vid institutionen för byggvetenskap, har blivit utsedd till Årets Betongforskare 2018 vid Betonggalan som samlade över 1200 personer på Stockholm Waterfront igår.

Kontakt

Prefekt

Administration

Forskarutbildning

Grundutbildning

Ekonomi

Vaktmästare

Webbredaktör

Besöksadress:

Teknikringen 10A

Registratoradress:

registrator.som[at]abe.kth.se

Postadress:

KTH, Kungliga Tekniska Högskolan,
Samhällsplanering och Miljö,
Teknikringen 10A,
10044 Stockholm

Till sidans topp