Studentexpeditionen för Fastigheter och byggande

Kontakt

Studentexpeditionen
Teknikringen 10B 100 44 Stockholm
070-166 74 07

Mer info om de nya tentamensreglerna:

Studentexpeditionen kontaktas via e-post

studentexp.fob@abe.kth.se

Vi hjälper dig med följande ärenden:

 • Registrering på kurs på grundnivå
  Om du har missat att webbregistrera dig under kursens två första veckor måste du skicka ett mejl till studentexpeditionen för att bli registrerad. Ange namn, personnummer och kurskod. OBS! För att vi ska kunna registrera dig måste du vara antagen till kursen samt ha en terminsregistrering. Kontakta studievägledaren för att bli terminsregistrerad och därefter kontaktar du oss på studentexpeditionen, så kan vi kursregistrera dig.
   
 • Omregistrering
  För att bli omregistrerad på en kurs kan du skicka ett mejl med personnummer och kurskod.
   

 • Canvas
  Saknar du tillgång till Canvas på en kurs trots att du är registrerad på kursen vänligen skicka ett mejl så hjälper vi dig att få tillgång till Canvas.
   

 • Anmälan till tentamen och KS
  Anmälan till tentor är obligatorisk och kan bara göras via Mina sidor. Tentamensanmälan öppnar cirka fyra veckor före tentamensdatum, och stänger två veckor innan. Missar du att anmäla dig till tentan kan vi inte efteranmäla dig, utan du får gå till den aktuella tentasalen och skriva tentan i mån av plats. Tänk på att ta med dig giltig fotolegitimation samt en utskrift av giltigt kursregistreringsbevis. Information om hur du skriver ut ett sådant samt de nya tentamensreglerna som gäller fr o m period 1 2017 finner du här. När det gäller Funka måste du vända dig till Funka-gruppen på: funka@kth.se
   

 • Tentamensmälan för plussare
  Det är examinator som avgör om du får plussa en tenta som du redan har fått godkänt på. Om du har fått examinators godkännande att plussa kan du anmäla dig via mejl till studentexpeditionen. Ange personnummer och kurskod. Viktigt att tänka på är att tentamensanmälan för dig som vill plussa stänger samma datum som övrig tentamensanmälan på webben.
   

 • Begäran av extentor (gamla tentor)
  För att få extentor (tentamensfrågor och eventuellt studentsvar) för en kurs ska du skicka ett mejl, uppge kurskod/kursnamn för den kurs det gäller. Endast tentor med högsta betyg kommer att skickas och vi har bara tentor för två år bakåt i tiden. Vi på Fastigheter och byggande har endast hand om tentor med kurskoder som börjar på AI.
   

 • Information om omprövning:
  För begäran av omprövning av ett kursmoment ska du kontakta kursansvarig. Du behöver även fylla i denna blankett (doc 52 kB)  . Gäller det omprövning av en hel kurs vänder du dig till studievägledaren.
   

 • Information om hur man ansöker om att få påbörja ex-jobb:
  Om du vill ansöka om ex-jobb kan du skriva ett mejl för att få information samt få blanketten som måste lämnas tillbaka, ifylld och i original till administratören för att kunna bli antagen och registrerad på ex-jobbet. Lär mer om ansökan här.

Till sidans topp