Institutionen för samhällsplanering och miljö

Institutionen består av tre avdelningar och ämnesmässigt är inriktad mot områdena: urbana och regionala studier,geodesi och systemanalys. Kunskapsområdet innefattar vetenskapliga studier av system, modeller och verktyg för förståelse, bevarande, förändring, förvaltning och utveckling av samhället, marken och den byggda miljön. En ambition är att analysera förutsättningar, villkor och strategier för en hållbar samhällsutveckling, såväl i ett nationellt som internationellt sammanhang.

Avdelningen för Geoinformatik

Nyheter

 • Arkitektstudenter bygger utedass på KTH
  17 maj 2018


  Tjugo studenter vid KTH Arkitekturskolan bygger utedass på universitets campusområde vid Valhallavägen i Stockholm. Syftet är en ökad förståelse bland de studerande för riktiga hus och hur de konstrueras, men också att skänka ett antal tankar till det globala perspektivet med världens alla flyktingläger och de problem som finns där.

 • KTH-projekt bland årets Den Goda Staden-stipendier
  17 maj 2018


  Vid Riksbyggens fullmäktige 16 maj delades årets stipendier från jubileumsfonden Den Goda Staden ut. En total prissumma på 628 000 kronor fördelades på ett antal projekt som bidragit till, eller kommer bidra till, innovativa idéer för att göra världens städer mer hållbara. Flera av pristagarna kommer från KTH Arkitektur.

 • Grön BoStad Stockholm deltog i Mitt Europa
  17 maj 2018


  Den 9 maj deltog Grön BoStad Stockholm, tillsammans med Sverige Bygger Nytt, i Mitt Europa – Europe in my region.
  Grön BoStad Stockholm bidrar till en hållbar stadsutveckling i Stockholmsregionen genom en ökad kompetensförsörjning inom byggsektorn, minskad segregation, och övergången till en koldioxidsnål ekonomi.

Kalender

Kontakt

Prefekt

Administration

Forskarutbildning

Grundutbildning

Ekonomi

Vaktmästare

Webbredaktör

Besöksadress:

Drottning Kristinas väg 30

Registratoradress:

registrator.som[at]abe.kth.se

Postadress:

KTH, Kungliga Tekniska Högskolan,
Samhällsplanering och Miljö,
Drottning Kristinas väg 30,
10044 Stockholm

Till sidans topp