KTH-studenter tog priset

NOTIS

Publicerad 2012-05-23
Johan Spross, Katja Andersson, Daniel Widman och Tomas Forsberg. Fotograf: Mattias de Frumerie.

KTH tog hem första priset i tidningen Byggindustrins tävling Byggopus om bästa examensarbete.

Sammanlagt deltog 26 examensarbeten från landets tekniska högskolor och ingenjörshögskolor med byggprogram i de två klasserna 15 respektive 30 högskolepoäng.

Johan Spross, KTH, vann alltså klassen 30 hp med examensarbetet "Observationsmetodens tillämpning på inläckande grundvatten i bergtunnlar". Därmed får Johan Spross en kanonstart för vidare forskning vid KTH på samma ämne.

Daniel Widman, KTH Arkitekturskolan, fick hederspris i samma klass. Detta med ett arbete om hur en befintlig fabrik för Coca cola i Paraguay kan förvandlas till ett raffinaderi för sötningsmedel vann också juryns gillande och gav ett hederspris.

Mer information här: www.byggindustrin.com/storslam-for-kth__9633

Peter Larsson