Storslam för KTH i programmeringstävling

NOTIS

Publicerad 2012-10-11

Den 6 oktober avgjordes nordiska mästerskapen i programmering på ett tiotal universitet i de nordiska länderna. Tre lag från KTH tog de tre första platserna i mästerskapen.

Johan Sannemo, Mårten Wiman och Oskar Werkelin Ahlin tog hem förstaplatsen.

Det vinnande KTH-laget bestående av Johan Sannemo, Mårten Wiman och Oskar Werkelin Ahlin hade en stark avslutning och löste sitt tionde problem sex minuter innan tävlingens slut. Studenterna Hon Jeffrey och Simon Lindholm tävlade båda ensamma och kom på andra och tredje plats med nio lösta problem.

– Kul med så ungt lag som vinner. Johan och Mårten pluggar just nu på Danderyds gymnasium och tränar med oss på KTH. Vi tränar tävlingsprogrammering varannan vecka hela året och vårt hårda arbete visar sig. Resultatet är dessutom väldigt lovande inför VM-kvalet i Nederländerna i slutet av november, säger Lukáš Poláček, coach för KTH-lagen och doktorand samt forskare på KTH.

Segern innebär att KTH vunnit svenska och nordiska mästerskapen nio gånger av de tio det har arrangerats, och att KTH behåller ledningen i maratontabellerna för SM och NM.

Två andra KTH-lag slutade också i topp 10 tillsammans med lag från Århus universitet och Helsingfors universitet. Totalt 262 lag deltog i tävlingen.

För mer information, kontakta Lukáš Poláček på polacek@kth.se.

Nordic Collegiate Programming Contest: Resultatlista

Peter Larsson