Diplomutdelning

Diplomutdelning till nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen, äger rum två gånger årligen: i slutet av maj och i mitten av december. Du har möjlighet att delta i en diplomeringsceremoni inom ett år från ditt examensdatum. December 2020 blir diplomutdelningen digital.

Fyra steg till diplomeringen

1. Är din examen registrerad i Ladok?

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka biljetter måste du ha skrivit upp dig på intresselistan . Inbjudan till biljettsläppet skickas enbart till dom på listan.

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 11 november kl. 11 skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse (och uppfyller kriterierna). Antalet biljetter är begränsat. Först till kvarn gäller.

4. Diplomeringsceremonin

Kommande diplomeringsceremonier äger rum samt 15, 16, 17 och 18 december 2020 samt 26 & 27 maj 2021. Diplomeringsceremonin i december blir digital och samma sak gäller med stor sannolikhet även ceremonin i maj 2021.

Läs mer nedan

Anmälan öppnar 11 november 2020

1. Är din examen registrerad i Ladok?

För att kunna anmäla dig till ceremonin måste din examen vara registrerad i Ladok. Det är något du du aktivt själv måste göra. Här kan du läsa mer om hur du går till väga.

Notera att om du avlagt en kandidatexamen som en etappexamen inom ramen för civilingenjörs- respektive arkitektutbildningen väntar du med att anmäla dig till diplomeringen till dess att du avlagt civilingenjörs- eller arkitektexamen.

När du erhåller ditt examensbevis hittar du även instruktioner till hur du går till väga för att anmäla ditt intresse för att delta i KTH:s diplomering. För att få en inbjudan till nästkommande diplomutdelning ska examensbeviset vara utfärdat senast 7 april (för ceremonin i maj) alt 10 november (för ceremonin i december).

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka dina biljetter måste du ha skrivit upp dig på intesseanmälan. inbjudan skickas enbart till dom på listan. Du anmäler dig till intresselistan här

Förbered dig redan nu inför biljettsläppet genom att ta reda på vilken dag ditt program diplomeras.

Programs 2020 (pdf 472 kB)

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 11 november 2020 kl. 11 skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse och uppfyller kriterierna. Då släpps även biljetterna. I mejlet som kommer finns ett lösenord samt en länk som tar dig till biljettbokningen. Där anmäler du dig själv med namn, email, ett nytaget foto i stående format som du döper till ditt namn och vilket program du gått. Antalet biljetter är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Det finns plats för 400 diplomander per dag. Då antalet platser är begränsat och det är en populär ceremoni kan det snabbt bli fullt. När biljetterna är slut stänger bokningssidan.

4. Diplomeringsceremoni

Diplomeringceremonin är den akademiska högtid då KTH uppmärksammar nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen. Diplomen delas ut av rektor eller ibland rektors ställföreträdare - prorektor.

Vid diplomutdelningen i maj delas följande priser ut: Gunnar Wallquists studiemedalj, Årets Alumn och Global Development Hub:s lärarpris inom global och hållbar utveckling

Vid diplomutdelningen i december delas följande priser ut: Pedagogiska priset, Rektors jämställdhets- och mångfaldspris samt Årets lärare.

Under högtidliga former sänds diplomutdelningen i december från Stadshuset. Som diplomand deltar du digitalt och med ett foto som kommer synas i bild. Varför inte samla några kursare, vänner eller familjemedlemmar och fira med dem? Ta fram dina finaste kläder, köp något extra gott för att fira dagen! Just nu kan vi inte samlas större grupper men tack vare den digitala ceremonin kommer så många du vill att kunna delta.

Som traditionen bjuder blir det tal av rektor eller prorektor och av THS: ordförande eller vice ordförande. KTH:s Akademiska Kapell står för musiken och Kongl. Teknologkören framför julmusik.

Diplomutdelningen i maj 2021 kommer med stor sannolikhet även den bli digital.

Du kan delta i diplomutdelningen inom ett år efter att du har erhållit din examen.

Du kan också välja att enbart få ditt diplom hemskickat och inte delta i ceremonin. Diplomet kommer då skickas till den postadress du uppger i din anmälan.