Till innehåll på sidan

Diplomutdelning

Diplomutdelning till nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen, äger rum två gånger årligen: i slutet av maj och i mitten av december. Du har möjlighet att delta i en diplomeringsceremoni inom tre år från ditt examensdatum.

Fyra steg till diplomutdelningen

1. Är din examen registrerad i Ladok?

För att kunna anmäla dig till ceremonin måste din examen vara registrerad i Ladok.

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka biljetter måste du ha skrivit upp dig på intresselistan . Inbjudan till biljettsläppet skickas enbart till dom på listan. Din examen måste vara registrerad senast 7 april resp 10 nov. 

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 21 april kl. 12 (OBS: uppdaterat datum) skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse. Antalet biljetter är begränsat. Först till kvarn gäller. Om din examen inte är registrerad i Ladok kommer din anmälan att raderas.

4. Diplomeringsceremonin

Kommande diplomeringsceremonier äger rum samt 26 & 27 maj 2021 kl. 17 samtliga dagar samt 15 och 16 december 2021. Diplomeringsceremonin i maj blir digital.

Ditt examensbevis är det formella beviset för din examen. Diplomet är enbart ett minne av dagen.

Läs mer nedan

1. Är din examen registrerad i Ladok?

För att kunna anmäla dig till ceremonin måste din examen vara registrerad i Ladok. Det är något du du aktivt själv måste göra. Här kan du läsa mer om hur du går till väga.

Notera att om du avlagt en kandidatexamen som en etappexamen inom ramen för civilingenjörs- respektive arkitektutbildningen väntar du med att anmäla dig till diplomeringen till dess att du avlagt civilingenjörs- eller arkitektexamen.

När du erhåller ditt examensbevis hittar du även instruktioner till hur du går till väga för att anmäla ditt intresse för att delta i KTH:s diplomering. För att få en inbjudan till nästkommande diplomutdelning ska examensbeviset vara utfärdat senast 7 april (för ceremonin i maj) alt 10 november (för ceremonin i december).

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka dina biljetter måste du ha skrivit upp dig på intresseanmälan. Inbjudan skickas enbart till dom på listan. Du anmäler dig till intresselistan här

Förbered dig redan nu inför biljettsläppet genom att ta reda på vilken dag ditt program diplomeras.  

Programs 2021 (pdf 210 kB)

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 21 april 2021 kl. 12 skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse och uppfyller kriterierna. Då släpps även biljetterna. Då anmäler du dig själv med namn, email, ett nytaget foto i stående format som du döper till ditt namn och vilket program du gått. Antalet biljetter är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Det finns plats för 300 diplomander per dag. Då antalet platser är begränsat och det är en populär ceremoni kan det snabbt bli fullt. När biljetterna är slut stänger bokningssidan.

4. Diplomeringsceremoni

Diplomeringceremonin är den akademiska högtid då KTH uppmärksammar nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen. Diplomen delas ut av rektor eller ibland rektors ställföreträdare - prorektor.

Vid diplomutdelningen i maj delas följande priser ut: Gunnar Wallquists studiemedalj, Årets Alumn och Global Development Hub:s lärarpris inom global och hållbar utveckling

Vid diplomutdelningen i december delas följande priser ut: Pedagogiska priset, Rektors jämställdhets- och mångfaldspris samt Årets lärare.

Under högtidliga former sänds diplomutdelningen i maj från Kollegiesalen. Som diplomand deltar du digitalt och med ett foto som kommer synas i bild. Varför inte samla några kursare, vänner eller familjemedlemmar och fira med dem? Ta fram dina finaste kläder, köp något extra gott för att fira dagen! Just nu kan vi inte samlas större grupper men tack vare den digitala ceremonin kommer så många du vill att kunna delta. Ceremonin börjar kl 17. 

Som traditionen bjuder blir det tal av rektor eller prorektor och av THS: ordförande eller vice ordförande och KTH:s Akademiska Kapell står för musiken.

Du kan delta i diplomutdelningen inom tre år efter att du har erhållit din examen. 

Du kan också välja att enbart få ditt diplom hemskickat och inte delta i ceremonin. Diplomet kommer då skickas till den postadress du uppger i din anmälan.