Diplomutdelning

Diplomutdelning till nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen, äger rum två gånger årligen: i slutet av maj och i mitten av december. Du har möjlighet att delta i en diplomeringsceremoni inom ett år från ditt examensdatum.

Fyra steg till diplomeringen

1. Är din examen registrerad i Ladok?

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka biljetter måste du ha skrivit upp dig på intresselistan . Inbjudan till biljettsläppet skickas enbart till dom på listan.

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 21 april kl. 11 skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse (och uppfyller kriterierna). Antalet biljetter är begränsat. Först till kvarn gäller.

4. Diplomeringsceremonin

Kommande diplomeringsceremonier äger rum 27 & 28 maj samt 16 & 17 december 2020.

Läs mer nedan

Anmälan öppnar 21 april kl. 11

1. Är din examen registrerad i Ladok?

För att kunna anmäla dig till ceremonin måste din examen vara registrerad i Ladok. Det är något du du aktivt själv måste göra. Här kan du läsa mer om hur du går till väga.

Notera att om du avlagt en kandidatexamen som en etappexamen inom ramen för civilingenjörs- respektive arkitektutbildningen väntar du med att anmäla dig till diplomeringen till dess att du avlagt civilingenjörs- eller arkitektexamen.

När du erhåller ditt examensbevis hittar du även instruktioner till hur du går till väga för att anmäla ditt intresse för att delta i KTH:s diplomering. För att få en inbjudan till nästkommande diplomutdelning ska examensbeviset vara utfärdat senast 7 april (för ceremonin i maj) alt 10 november (för ceremonin i december).

2. Gör en intresseanmälan

För att kunna boka dina biljetter måste du ha skrivit upp dig på intesseanmälan. inbjudan skickas enbart till dom på listan. Du anmäler dig till intresselistan här

Förbered dig redan nu inför biljettsläppet genom att ta reda på vilken dag ditt program diplomeras.

Programs 2020 (pdf 188 kB)

3. Biljetterna släpps till diplomeringen

Den 21 april kl. 11 skickas inbjudan ut till alla som anmält intresse och uppfyller kriterierna. Då släpps även biljetterna. I mejlet som kommer finns ett lösenord samt en länk som tar dig till biljettbokningen. Där anmäler du dig själv med namn, email, vilket program du gått samt antal och namn på dina gäster (max två).

Antalet biljetter är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Det finns plats för 400 diplomander samt deras gäster per dag. Då antalet platser är begränsat och det är en populär ceremoni kan det snabbt bli fullt. När biljetterna är slut stänger bokningssidan. Dock senast den 26 april.

27 maj: Anmälan för dig som går på ABE och EECS samt civilingenjörer från CBH

28 maj: Anmälan för dig som går på ITM och SCI samt högskoleingenjörer och mastrar/magistrar från CBH

4. Diplomeringsceremoni

Diplomeringceremonin är den akademiska högtiden då KTH uppmärksammar nyutexaminerade arkitekter, civilingenjörer, högskoleingenjörer, teknologie magistrar, teknologie masters och även kandidater inom de program som avslutas med en kandidatexamen. Ceremonin hålls i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Diplomen delas ut av rektor eller ibland rektors ställföreträdare - prorektor.

Vid diplomutdelningen i maj delas följande priser ut:

Gunnar Wallquists studiemedalj
Årets Alumn

Vid diplomutdelningen i december delas följande priser ut:

Pedagogiska priset
Rektors jämställdhets- och mångfaldspris
Årets lärare

Repetition inför diplomeringsceremonin

Genomgång och repetition av ceremonin sker i Gyllene salen kl 15.30 samma dag som diplomeringen äger rum. Alla diplomander ska vara på plats redan då, ombytta och klara.Huvudentrén kommer att öppnas för insläpp av diplomaner från kl 15:00. Diplomanders gäster är välkomna från 16:20 då huvudentrén öppnas igen för gästerna.

Diplomet

Vid ceremonin i Blå Hallen delas diplom ut till alla diplomander som närvarar på högtiden. Diplomet är ett minne från dagen och fyller ingen formell funktion. Ditt examensbevis är ditt bevis för din examen. Diplomet är ej att förväxla med examensbeviset.

Klädsel

Högtidsdräkt eller mörk kostym är påbjudet för både diplomander och gäster. Mer info om klädkoden finns att läsa här.

Gäster

Huvudentrén öppnar för gästerna kl 16.20, platserna måste vara intagna senast kl 16.45. Ceremonin startar kl 17.00. Diplomutdelningen varvas med sång och musik med Kongliga teknologkören under ledning av dirigent Rikard Karlsson samt KTH:s akademiska kapell under ledning av director musices Mats Janhagen.

Fotografier

Fotografier från diplomutdelningarna kan du beställa hos fotografen Börjesons. Tel. 604 65 00. Se bilder från senaste diplomutdelningen i nedan länkar.

Bilder från den 17 december 2019

Bilder från 18 december 2019