Professor Wallquists studiemedalj

Gunnar Wallquists silvermedalj för framstående studieresultat delas årligen ut till en KTH-student.

En student kan belönas med Professor Wallquists studiemedalj för framstående studieresultat. Krav är att studenten följt undervisning och vid varje läsårs slut haft godkända betyg i samtliga ämnen som getts inom ramen för utbildningen. Inte en enda släpande kurs tillåts.

Varje år i januari – februari sänds nomineringsunderlag till skolorna som därefter inkommer med nomineringar till Stiftelsefunktionen vid KTH.

Möjliga destinatörer är då de studenter som utexaminerats föregående läsår.

Om flera är nominerade och uppfyller kraven ska medaljen tilldelas den student som har högsta medelbetyg. Om ingen student uppfyller studiekravet sker ingen utdelning.

Programmen har möjlighet att nominera en student vardera. Nomineringarna handläggs av stiftelsefunktionen vid det gemensamma verksamhetsstödet och KTH:s stipendieråds ordförande fattar beslutet om mottagare av studiemedaljen.

Professor Wallquists studiemedalj delas ut i samband med diplomutdelningen i maj.

Tidigare medaljörer

2021 Moira Ek