KTH i Almedalen 2018

Många forskare från KTH finns på plats under Almedalsveckan för att presentera aktuell forskning, förmedla ny fakta och bidra med expertkompetens i paneler, debatter och mediesammanhang. KTH arrangerar dessutom ett antal olika aktiviteter, både enskilt och tillsammans med andra aktörer.

Internationalisering och digitalisering. Det är två stora ord som KTH väljer att konkretisera, debattera och göra verklighet av på två seminarier i årets Almedalen.

Vågar, får och kan svenska universitet ta klivet ut i världen?

Under seminariet genomlyser vi vilka hinder och möjligheter det finns för att svensk forskning och utbildning på allvar ska kunna hävda sig på den globala arenan.
Datum och tid: 4 juli, klockan 12.30-13.30
Plats: Länsstyrelsens nedre trädgård, Korsgatan 4
Fullständig information om seminariet

Genomgripande digitalisering - enda vägen för framtidens utbildning?

När arbetsmarknaden skriker efter erfaren och välutbildad arbetskraft – hur ska universiteten möta det? Är ökad digitalisering på alla nivåer den optimala lösningen? Det är några av de frågor som diskuteras under seminariet.
Datum och tid: 4 juli, klockan 14.00-15.00
Plats: Länsstyrelsens nedre trädgård, Korsgatan 4
Fullständig information om seminariet

Vetenskap vs politik - en miljöutfrågning

Drar vetenskapen och politiken jämnt? Den frågan är högaktuell på miljöområdet. Fem forskare frågar i rappt tempo ut politiker – och vice versa.

Fullständig information om seminariet

Hållbara och trygga stadsmiljöer - vem har ansvaret?

Våra städer utformas av en rad olika aktörer med olika ansvarsområden både geografiskt, som socialt. Hur och av vilka skapas trygghet?

Fullständig information om seminariet

Kan digitalisering hjälpa växande svenska städer att ta ledartröjan i att bli klimatneutrala?

Växande svenska städer ökar kraven på miljö- och klimatomställning.

Fullständig information om seminariet

Placemaking – så skapar vi attraktiva, trygga offentliga rum

Vad är framgångsfaktorerna för att en plats är attraktiv och trygg?

Fullständig information om seminariet

Information om medverkande KTH-experter i Almedalen och vilka seminarier de deltar i uppdateras löpande och hittas under respektive ämnesområde.