Till innehåll på sidan

ForskarFredag

ForskarFredag är en del av vetenskapsfestivalen European Researchers' Night med evenemang över hela Europa den 27-28 november 2020. I Stockholm hålls ForskarFredag på AlbaNova där besökare får ta del av föreläsningar och samtal med några av landets bästa forskare. Hela programmet går att följa via stream.

Tid: Fr 2020-11-27 kl 09.00 - 17.00

Plats: Stream via ForskarFredags webb

Hur är det egentligen att vara forskare? Syftet med ForskarFredag är att visa barn och unga att forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. Publik och forskare möts under experiment, föreläsningar, samtal, guidade visningar i forskningsmiljöer, tävlingar och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten med en särskild inriktning mot barn och unga.

Årets ForskarFredag har temat ”Forskning för en hållbar framtid”. Hur ska vi människor leva och forma våra samhällen på ett sätt som värnar om människor, djur, natur och jordens resurser?". På grund av omständigheterna runt covid-19 blir programmet till största del digitalt och går att följa på distans i realtid.

Några av höjdpunkterna i programmet 2020 är ForskarGrandPrix, där forskare tävlar i konsten att presentera sin forskning på bara tre minuter och föreläsningar om hållbarhetsforskning. En del av programmet kommer ägnas åt forskning kring covid-19.

Vill du läsa mer om ForskarFredag, besök deras webbplats. ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens hus tillsammans med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet, Scania, SciLifeLab och Stockholms stad.

ForskarFredags webbplats

Kontakt

Marcus Angelin (Vetenskapens hus) är projektledare för ForskarFredag Stockholm.

Louise Gustafsson är KTH:s representant i projektgruppen.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-10-20