Till innehåll på sidan

Välkommen till Wikigap på KTH!

Kom till KTHB på internationella kvinnodagen och ta del av öppningen av KTH:s skrivarstugor och lyssna på bland annat Margot Wallström och Anna Wahl när vi gör internet mer jämställt.

Tid: To 2018-03-08 kl 14.00 - 14.30

Plats: KTH Biblioteket

Kontakt:

Sanna Cedergren

Mer än 80% av alla biografier på Wikipedia handlar om män. Därför genomför Utrikesdepartamenet och Wikimedia Sverige en världsomspännande aktion där de organiserar

skrivarstugor i ett 50-tal länder för att aktivt fylla på Wikipedia med information om kvinnor. Aktionen är en del av Sveriges feministiska utrikespolitik.

Mer information om kampanjen hittar ni på http://swemfa.se/wikigap.

Invigning och öppning av skrivarstugor

I Sverige arrangerar KTH tillsammans med Utrikesdepartementet och Wikimedia Sverige skrivarstugor där volontärer och representanter från Wikimedia kommer att fylla på Wikipedia med information om kvinnor i teknikvärlden/historien.

Välkommen till invigningen där utrikesminister Margot Wallström, vice rektor Anna Wahl samt John Andersson och Sara Mörtsell från Wikimedia Sverige medverkar.

Invigningen är ett öppet evenemang som sker i bibliotekshallen. Efter invigningen jobbar skrivarstugorna flitigt tills klockan 18.00.

Är du intresserad av att deltaga i en skrivarstuga, läs mer här:

#Wikigap

#WikigapKTH

Arrangörerna vare sig påverkar eller ansvarar för det innehåll som produceras av de frivilliga skribenterna under WikiGap. Allt som skrivs av WikiGap-volontärerna genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation (intressekonflikt) samt måste kunna hänvisa till trovärdiga källor.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2018-03-06