Onsdag 14 oktober
KTH Horizon Europe week 2020
Program
9:00-11:00 Marie Skłodowska-Curie actions (MSCA)
Video Marie-Sklodowska-Curie Actions
MSCA är ett framgångsrikt instrument för att ge stöd för mobilitet för de främsta och mest lovande forskarna i Europa. Detta seminarium informerar om MSCA och de nyheter som kommer i nya ramprogrammet Horizon Europe.
Sarunas Girdzijauskas (KTH), som varit framgångsrik inom programmet och två gånger erhållit MSCA ITN-projekt samt varit koordinator, berättar om sina erfarenheter. Seminariet arrangeras i samarbete med MSCA-fellows från nordiska universitet inom samarbetsorganisationen Nordic5Tech.
- Claudia Dell’Era, Aalto university and Barbara Spanó, Technical Univ. of Denmark (DTU (pptx 5,5 MB)
- Sarunas Girdzijauskas, KTH, MSCA ITN projektledare (x2) och koordinator
- Mia Brandelius (pptx 937 kB) , Forskningsrådgivare, KTH Research Support Office
13:00-14:00 Horizon Europe cluster: Climate, Energy and Mobility
Video Horizon Europe cluster: Climate, Energy and Mobility
Vilken forskning relaterat till klimat energi och mobilitet kommer att kunna få finansiering inom Horizon Europe?
Den andra "pelaren" i ramprogrammet Horizon Europe omfattar Globala utmaningar och europeisk industriell konkurrenskraft. Det är utformat för att stärka genomslaget av forskning och innovation med utveckling, stöd för och implementering av EU:s policies samt stödja lösningar som bidrar till att privat och offentlig sektor kan bemöta stora samhällsutmaningar. Ett område eller kluster omfattar klimat, energi och mobilitet.
Kluster 5 om klimat, energi och mobilitet kommer att presenteras av den svenska nationella kontaktpersonen, NCP, på Vinnova. Peter Göransson, KTH delar sina erfarenheter av deltagande i projektet AEREALIST (H2020, Smart, Green and Integrated Transport).
- Mimmi Magnusson (pdf 1,8 MB) , Vinnova
- Peter Göransson (pdf 2,3 MB) , KTH, projektpartner AEREALIST
14:00-15:00 Horizon Europe cluster: Food, bioeconomy, natural Resources, Agriculture and Environment
Vilken forskning relaterat till livsmedel, bioekonomi, naturresurser, jordbruk och miljö kommer att få finansiering inom Horizon Europe?
Den andra "pelaren" i ramprogrammet Horizon Europe omfattar Globala utmaningar och europeisk industriell konkurrenskraft. Det är utformat för att stärka genomslaget av forskning och innovation med utveckling, stöd för och implementering av EU:s policies samt stödja lösningar som bidrar till att privat och offentlig sektor kan bemöta stora samhällsutmaningar. Ett område eller kluster omfattar livsmedel, bioekonomi, naturresurser, jordbruk och miljö.
Kluster 6 om livsmedel, bioekonomi, naturresurser, jordbruk och miljö presenteras av den nationella kontaktpersonen, NCP på Vinnova.
- Nadine Schweizer (pptx 6,9 MB) , Vinnova
- Göran Finnveden, KTH, vice rektor för hållbar utveckling
15:00-16:00 Horizon Europe cluster: Civil security for Society
Vilken forskning relaterat till civilsamhällets säkerhet kommer att kunna få finansiering inom Horizon Europe?
Den andra "pelaren" i ramprogrammet Horizon Europe omfattar Globala utmaningar och europeisk industriell konkurrenskraft. Det är utformat för att stärka genomslaget av forskning och innovation med utveckling, stöd för och implementering av EU:s policies samt stödja lösningar som bidrar till att privat och offentlig sektor kan bemöta stora samhällsutmaningar. Ett område eller kluster omfattar civilsamhällets säkerhet. Vinnova presenterar området och KTH-forskaren Simon Hacks berättar om sitt projekt EnergyShields (Horizon 2020).
- Anna Haldén (pptx 1,6 MB) , Vinnova
- Simon Hacks, (pptx 3,6 MB) KTH, projektpartner och work package leader EnergyShields