Till innehåll på sidan

Möjligheter och faror med samhällets digitala transformation

Illustration av sjävkörande bil som interagerar med omgivningen
Bild: Dreamstime

Digitaliseringen av vissa samhällssektorer och processer går i en rasande fart. Under det senaste året har digitala verktyg möjliggjort virtuella möten och distansundervisning av en volym som få trodde var möjlig. Digitalisering av andra områden tycks vara svårare och kräva djupare vetenskaplig förståelse.

När finns det självkörande bilar som klarar att köra i tät stadstrafik? Vilken information behöver dessa bilar utbyta med mänskliga förare? Och hur kommer förarbeteenden att förändras när det är en AI som kör visa bilar?
I den här föreläsningen diskuteras några grundläggande teknikvetenskapliga frågor kring automatisering och det resoneras kring hur vissa beslutsprocesser är enkla att digitalisera medan andra är fundamentalt svåra.

Välkommen till öppen föreläsning där Karl Henrik Johansson, professor i samarbetande reglersystem på KTH, berättar om sin forskning.
Karl Henrik är även föreståndare för Digital Futures, KTH:s stora satsning på digitala lösningar för samhällsutmaningar tillsammans med Stockholms universitet och RISE.

När: 27 april kl.17:00-17:45
Var: Via Zoom-länk

Anmäl dig här

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2021-03-25