INSTÄLLD-Påskkonsert Häxor och trolleri

Trollkarlen Leif Olberius bjuder tillsammans med KTH:s Akademiska Kapell under ledning av Mats Janhagen på en konsert med magisk och spännande musik.
Bland annat musik ur Harry Potter, En Natt på Blåkulla och Trollkarlens lärling.
En konsert för alla och de som kommer utklädda till häxor och trollkarlar bjuds på påskgodis. Rekommenderad minimiålder 6 år.

Tid: Sö 2020-04-19 kl 15.00 - 17.00

Plats: Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3, Stockholm

Kontakt:

evenemang@kth.se

Konserten är tyvärr INSTÄLLD.

Det finns ett begränsat antal biljetter till anställda och studenter vid KTH som kommer att kunna bokas här och det är "först till kvarn" som gäller. Ingen väntelista.

Varmt välkomna!

Medverkande:

KTH:s Akademiska Kapell (KTHAK) är idag en stor symfoniorkester på närmare 80 musiker som till största delen består av lärare, studenter och alumni från KTH. Musikerna understöds av några professionella stämledare, som bidrar med sin erfarenhet.

Kapellets huvuduppgift är att spela vid KTH:s högtidliga ceremonier såsom promoveringar i Konserthuset och diplomeringar i Stadshuset. Orkestern ger också fyra till fem offentliga konserter varje år i de stora konsertsalarna i Stockholm, ofta i samarbete med Operahögskolan eller Kungliga Musikhögskolan.

Kapellet grundades 2002 av dåvarande Director Musices Gunnar Julin, och leds sedan 2019 av nuvarande Director Musices Mats Janhagen.

Mats Janhagen, född 1961 i Malmö, är Director Musices vid KTH och lektor
i orkesterdirigering vid KMH. Han studerade valthorn och komposition vid Musikhögskolan i Malmö samt dirigering vid University of Michigan. Redan som 19-åring debuterade han som dirigent med Helsingborgs symfoniorkester. Han har varit chefdirigent vid Östgöta blåsarsymfoniker, konstnärlig ledare för Östersunds serenadensemble samt kapellmästare vid Oscarsteatern i Stockholm. Under perioden 1989–2017 var han musikdirektör och konstnärlig ledare för Arméns Musikkår. Han har gästdirigerat såväl i Sverige som utomlands. Parallellt med dirigerandet har han också ägnat sig åt arrangering och komposition.

Leif Olberius, född 1966 i Stockholm, illusionist, skådespelare och regissör. Han började trolla redan som sjuåring, med fingerfärdighet som specialitet. Han har uppträtt i många olika länder och lyckas med sin visuella magi underhålla såväl en svensk som en internationell publik. Man har kunnat se honom på allt från kryssningsfartyg och nattklubbar, företagsevent, nöjesparker, konferenser, mässor och till och med i Stockholm horse show i Globen.

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Aktuellt