KTH:s Akademiska Kapell

KTH:s Akademiska Kapell (KTHAK) är idag en stor symfoniorkester på närmare 80 musiker som består till största del av lärare och studenter från KTH som understöds av professionella stämledare och. Orkestern leds utav Director musices, Mats Janhagen.

Kapellets huvuduppgift är att spela vid KTH:s högtidliga ceremonier såsom promoveringar i Konserthuset och diplomeringar i Stadshuset. Orkestern har också en egen konsertserie med omväxlande program, innehållande allt från opera i konserten Operadax, som har blivit en traditionell höstkonsert i samarbete med Operahögskolan, till spelmusikkonserter med Orvar Säfström. Konserterna genomförs i Berwaldhallen, på Musikaliska (Nybrokajen 11) samt i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan.

Konsertkalender

Innehållsansvarig:fabiandu@kth.se