Den svenska EIT ICT Labs-noden etablerad

Ulf Wahlberg, Christer Nordström, Gunnar Landgren och Jan Gulliksen
Från vänster: Ulf Wahlberg från Ericsson, Christer Nordström från SICS, Gunnar Landgren från KTH och Jan Gulliksen från KTH
Publicerad 2010-12-16

"EIT ICT Labs Stockholm" har skapats. En styrelse har delvis formerats och Gunnar Landgren, vicerektor vid KTH, har utsetts till chef för den svenska noden.

Gunnar Landgren, vicerektor vid KTH och chef för EIT ICT Labs Stockholm
Gunnar Landgren, vicerektor vid KTH och chef för EIT ICT Labs Stockholm

EU:s prestigefulla satsning på teknik och innovation, European Institute of Innovation and Technology (EIT), gav KTH chansen under slutet av förra året att vara en del i ICT-delen av satsningen. Tanken är att fem av Europas ledande ICT-kluster tillsammans ska göra Europa till världsledande inom ICT-området. Det handlar om att Stockholm, Berlin, Helsingfors, Paris och Eindhoven gemensamt ska bygga upp nätverket EIT ICT Labs.

Den svenska noden av EIT ICT Labs är nu i princip klar. Hittills klara för styrelsen är Ulf Wahlberg, vice president för Industry and Research Relations på Ericsson, Christer Norström, vd för SICS och Jan Gulliksen, professor på KTH. Gunnar Landgren, vicerektor vid KTH, har utsetts till chef för den svenska noden.

EIT ICT Labs Stockholm kommer att lokaliseras till Kista där tre av de svenska partnerna också finns. Kista är en unik miljö med mer än 1000 forskare inom ICT-området, med dryga 500 ICT-företag och med Sveriges ledande innovationssystem inom informations- och kommunikationsteknik.

För mer information, kontakta Gunnar Landgren på 08 - 790 42 22 eller gl@kth.se.

Peter Larsson

Innehållsansvarig:press@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2010-12-16