Till innehåll på sidan

DJ-anläggning i fickformat

Publicerad 2007-09-06

Pacemakern är en av många viktiga svenska uppfinningar. Nu har begreppet fått ytterligare en betydelse genom bärbar dj-anläggning i fickformat. Pacemaker, som denna lilla musikmaskin kallas, har utvecklats av bland andra Jonas Norberg och Dennis Wallner, båda med bakgrund från KTH.

Innebär detta den absoluta dödsstöten mot släpande av tunga vinylskivor för discjockeys? En discjockey-anläggning som man kan bära med sig i fickan har utvecklats av det svenska företaget Tonium, uppger E24. Företaget har valt att kalla den lilla musikmaskinen för Pacemaker.

– Pacemaker har alla funktioner som ett gammalt fullständigt DJ-system men i fickformat. Vi kallar det musikens Playstation 2, säger uppfinnaren och vd:n Jonas Norberg på Tonium till E24.

Jonas Norberg är ingenjör från KTH men har också själv varit verksam som professionell DJ. Bland hans anställda återfinns ytterligare en person med bakgrund från KTH, Daniel Wallner som ansvarar för teknisk utveckling av mjukvara och hårdvara. Dessutom återfinns artisten och designern Johan ”Stakka Bo” Rencks bror Martin Renck bland de anställda. Han är företagets creative director och har tidigare arbetat med bland andra Madonna och H&M.

Pacemaker, som stöder de flesta ljudformat som wma, aac, flac, ogg vorbis och wav, finns just nu endast som prototyp. Men Tonium räknar med att spelaren ska finnas till försäljning i månadsskiftet november/december.

Håkan Soold

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2007-09-06