Karin Rådström tar plats i Scanias ledning

Karin Rådström, alumn (före detta student) från KTH. Sedan 1 mars i Scanias verkställande ledning. Foto: Scania
Publicerad 2019-03-19

Hallå där Karin Rådström, som nu är på plats i Scanias verkställande ledning med ansvar för bolagets försäljningsverksamhet. Den första kvinnan som fostrats inom Scania att ta plats i koncernens ledningsgrupp. Hur känns det?

– Det känns spännande! Vi står inför stora förändringar inom hela branschen kopplat till områden som digitalisering, elektrifiering, och autonoma fordon. Den förändringsresan har i många avseenden börjat inom buss, vilket var mitt tidigare ansvarsområde. Därför känns det roligt att se hur vi kan ta med det till de andra affärsområdena.

På Scania jobbar ni mycket med frågor som jämställdhet och mångfald. Ändå går det rätt trögt att få kvinnor att välja transportbranschen. Vad tror du det beror på?

– Historiskt sett och även idag finns ganska få förebilder. För mig är det en drivkraft att vara i en position där jag kan hjälpa andra kvinnor och unga talanger att se till att de får möjligheterna de behöver för att utvecklas. Jag tror att det har betydelse, när man ser att andra lyckas så förstår man att man själv kan gör det.

Du tog civilingenjörsexamen från KTH 2004. Vilket program gick du och hur var din studietid?

Civilingenjörsprogrammet i Industriell Ekonomi

Vill du få breda internationella karriärmöjligheter? Vill du jobba som projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör? Då kanske civilingenjörsprogrammet i Industriell Ekonomi  är något för dig.

 

– Jag läste Industriell Ekonomi. Jag trivdes väldigt bra och klarade mig relativt bra och hade bara en eller två omtentor. Dels hade jag ett bra gäng runt mig, vi hjälptes åt och pluggade tillsammans. Sen hade jag inte heller ambitionen att ha toppbetyg, jag såg till att plugga tillräckligt mycket för att klara kurserna. Det var nog en bra överlevnadsstrategi.

Direkt efter examen anställdes du på Scania som trainee. Vad fick du göra under den perioden?

– Under traineetiden fick jag rotera på fyra olika avdelningar på Scania, dels på huvudkontoret i Södertälje, dels hos vår återförsäljare i Malmö samt hos säljbolag i Frankrike. Jag hann också med att ta körkort för lastbil och att följa med en åkare runt i en vecka där vi bodde i lastbilshytten samt att leverera och hämta upp styckegods på olika ställen i Tyskland.

Kan du berätta lite om den karriärresa du gjort inom bolaget som har tagit dig dit där du är nu?

– Efter traineeperioden jobbade jag i olika roller med fokus på sälj och marknad. Ganska snart blev jag gruppchef. Sen fick jag möjlighet att vara med och starta upp verksamheten med uppkopplade fordon. Därefter blev det en tur till Nairobi i Kenya där vi köpte upp en privat importör och byggde ett Scania-bolag ”Scania East Africa”. Mitt senaste jobb var som affärsområdeschef för bussverksamheten.

– Jag hade en chef som utmanade mig att tänka på nästa steg och även steget efter det. När man kan förmedla vad man vill kan en bra chef hjälpa en att nå dit. Det är för övrigt bra karriärstips att ha i åtanke: Sök er till chefer som vill hjälpa er att växa. Och våga formulera vart ni vill nå!

Håkan Soold

Ökad jämställdhet i börsbolagen

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper är 23 procent. Och andelen kvinnor i vd-position har ökat med 65 procent från år 2017 till 2018 – från 17 till 28 stycken. Det visar den årliga rapporten från Allbright (en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet) som publicerades i oktober förra året. Rapporten visar också att bolag med en kvinna på vd-posten har 47 procent kvinnor i både ledningsgrupp och linjeposition – att jämföra med 21 respektive 11 procent för bolag med en man på vd-posten. Men vart fjärde bolag saknar kvinnor i ledningsgruppen och industrin drar ner snittet med 16 procent kvinnor i ledningsgrupperna.

Läs mer om rapporten på Allbrights webbplats.