KTH erbjuder "match-making" mellan svenska och kinesiska IT-företag

Publicerad 2007-05-11

KTHs och kinesiska Zhejiang-universitetets gemensamma institution inom optisk forskning, The Joint Research Center of Photonics (Jorcep), erbjuder nu "match-making" mellan svensk och kinesisk fotonik-industri. Det sker i samarbete med forskningsinstitutet Acreo och det svensk-kinesiska konsultföretaget Fuyang Photonics.

Projektet, som kallas "Match-making between Swedish producers and Chinese buyers & partners", är en exportinriktad aktivitet som vill presentera svenska små- och medelstora företag inom fotonik-branschen på den kinesiska marknaden och etablera relationer mellan svenska och kinesiska företag för att uppnå ett ökat handelsutbyte. Det kan vara allt från att öppna dörrar för export till möjligheter för svenska innovatörer att lägga produktion i Kina och skapa förutsättningar för kinesiska investerare att satsa på en industrietablering i Sverige.

– Genom vår långa närvaro i Kina och mycket intensiva forskarutbyte mellan länderna har vi goda relationer med det kinesiska näringslivet, något som vi naturligtvis vill förmedla till svenska företag, säger professor Lars Thylén, KTH, som sitter i ledningen för Jorcep.

Projektet innehåller affärsanalys med fokus på Kina av deltagande svenska företag samt stöd för produktion av informationsmaterial riktat mot den kinesiska marknaden. Potentiella kinesiska partners kommer sedan att handplockas till deltagande företag. Man samordnar också svensk medverkan vid flera viktiga teknikmässor och konferenser i Kina.

Kontaktpersoner:

Universitetslektor Erik Forsberg, Zhejiang University, Jorcep Deputy Director erikf@zju.edu.cn

Professor Lars Thylén, KTH, Jorcep Chief Scientist lthylen@imit.kth.se,

Mer information om Joint Research Center of Photonics

Olle Blomqvist

Innehållsansvarig:press@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2007-05-11