Till innehåll på sidan

KTH utreder samarbete med CAE

Publicerad 2014-09-03

KTH kritiseras i kvällens Uppdrag granskning i SVT för sitt agerande i samband med ett eventuellt framtida samarbete med kinesiska forskningsinstitutet Chinese Aeronautical Establishment, CAE. KTH kommer att utreda samarbetet och räta ut alla eventuella frågetecken. Något avtal är ännu inte underskrivet och samarbetet har ännu inte påbörjats.

– Vi har samarbeten med länder världen över och det är inget konstigt. Men vi kommer naturligtvis att utreda detta grundligt för att se om det framkommit några nya uppgifter innan vi går vidare med det här. Skulle tveksamheter framkomma avser KTH att avsluta dialogen om ett samarbetsavtal, säger Peter Gudmundson, rektor vid KTH.

Diskussionerna mellan KTH och CAE har handlat om ett samarbete inom grundläggande forskning för strömningsmekanisk modellering.

– Öppenhet och transparens är en grundbult i vår verksamhet, vilket gör att vi kommer vända på varje sten för att undersöka ärendet både avseende den formella hanteringen och samarbetet ut lämplighetssynpunkt, säger Peter Gudmundson.

Text: Peter Larsson / Jill Klackenberg

Innehållsansvarig:press@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2014-09-03