Till innehåll på sidan

Nyhetsartiklar om Tekla

Här finns några läsvärda artiklar om Tekla genom åren.

Teknikfestivalen Tekla är tillbaka

Publicerad 2016-02-17

För andra året i rad får tjejer mellan 11 och 18 år chansen att prova på olika typer av teknik under en heldag. Teknikfestivalen Tekla hålls den 9 april på KTH i samarbete med Robyn.

Läs artikeln

Teklafestivalen kliver ut i världen

Publicerad 2019-02-25

Vad händer när pojkarna lämnar rummet? Det är idén bakom Teklafestivalen, KTH:s tech-festival för unga tjejer, som grundades av artisten Robyn för fyra år sedan med syftet att inspirera unga tjejer att utforska teknik. På internationella kvinnodagen lanseras festivalen i Washington DC och ska sedan föras vidare ut i världen via Sveriges ambassader.

Läs artikeln

Tekla drar till Washington D.C och till Södertälje

Publicerad 2019-03-04

Lagom till internationella kvinnodagen den 8 mars kommer en vidareutvecklad del av Teklafestivalen att genomföras i Washington DC, tillsammans med Svenska Institutet (SI) och Sveriges ambassad på plats. Planer finns även för ett Tekla i Södertälje.

Läs artikeln

Tekla gör avtryck i Usa och snart i fler länder

Publicerad 2019-03-14

KTH:s projektledare för Teklafestivalen svarar på vad det var för uppmärksamhet KTH-väskan fick i Washington DC?

Läs artikeln

På Teklafestivalen får tjejer prova på teknik på sina villkor

Publicerad 2019-09-19

Gör en dansande robot, producera en låt, skapa spindeltråd. Det är några av de tjugo spännande teknikworkshops som deltagarna i KTH:s teknikfestival för unga tjejer, Tekla, får ta del av. Festivalen arrangeras den 12 oktober på KTH:s campus i Södertälje.

Läs artikeln

Teklafestivalen lockade hundratals tekniksugna tjejer

Publicerad 2019-10-15

Drygt tjugo olika teknikworkshops inom robotik, programmering, musik, IT, bioteknik, med mera. Cirka 250 deltagare hade kommit till KTH:s campus i Södertälje för att vara med på Tekla, KTH:s teknikfestival där unga tjejer får prova på teknik på sina villkor.

Läs artikeln

Teklafestivalen en del av Sweden Makes Music i New York

Publicerad 2019-12-12

2019 var året då Teklafestivalen lanserades internationellt. Den 16 december är Tekla, som grundades av Robyn 2015, en del av Sweden Makes Music i New York.

Läs artikeln

Titanägget till Robyn för sitt arbete med Teklafestivalen

Publicerad 2020-05-29

Artisten Robyn vinner titanägg för sina insatser för jämställdhet och för sitt arbete med att få fler kvinnor intresserade av teknik. Bland annat genom Teklafestivalen.

Läs artikeln

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2020-09-10