Till innehåll på sidan

Egypten: Kairo

Ett år efter Teklas första internationella resa till Washington var det Kairos tur att vara värd i två dagar med start på den internationella kvinnodagen, den 8 mars 2020.

Tekla workshop

På den internationella kvinnodagen samlades 30 egyptiska tjejer från Kairos skolor på svenska ambassaden i Kairo för att bland annat lära sig att programmera genom att designa sina egna imagiCharms. Workshopen leddes av Beatrice Ionascu från imagiLabs , vars mål är att stärka och inspirera flickor att vilja arbeta med teknik.

Egyptiska tjejer sitter kring ett bord under workshop. I fönstren hänger vepor med Teklas logotype.
Olika lappar med Teklas logotype. En imagiCharm med en inkodad lysande venus symbol
Tre tjejer med ryggen vänd mot kameran. Tröjorna har Teklas logotype.

Tekla Dialogue

Den andra dagen hölls panelsamtalet Tekla Dialogue för att diskutera underrepresentationen av kvinnor inom tekniksektorn. I panelen fanns Amir Sherif, VD och grundare av "Wazzuf" och "Forasna", Randa El Sawi, Nyhets- och mediadirektör hos Ericsson Middle East and Africa, Dr. Sherif El Qassas, Professor i datavetenskap och teknik på American University i Kairo och Yasmine Moustafa, egyptisk forskare inom energi- och miljöteknik.

Evenemanget ledde till stor uppmärksamhet inom media där flera journalister belyste att Egypten är det första landet i Arabvärlden och i Afrika att vara värd för Tekla. 

Sex personer sitter på en låg scen och deltar i ett panelsamtal.
Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2020-08-26