Till innehåll på sidan

USA: Washington

På den internationella kvinnodagen, den 8 mars 2019, arrangerade KTH i partnerskap med Svenska institutet en tvådagars Teklaworkshop för tjejer på Sveriges ambassad i Washington.

Tekla workshop

Tekla-festivalen i Washington bestod av två delar. En del var en Tekla Workshop för flickor i åldrarna 11-15 år som gav dem möjlighet att bygga, testa och skapa med teknik i en miljö där alla roller är tillgängliga för dem.

Workshopen hölls av Teklaveteranen Caroline Dahl, Technology Innovator på RISE , som gav tjejerna en möjlighet att med hjälp av sensorer och laser skapa en installation som mixar musik och teknik.

Caroline Dahl och logotypen för RISE.

Tekla Dialogue

Den andra delen var Tekla Dialogue, ett panelsamtal med fokus att lyfta problematik och lösningar kring jämställhet inom teknikbranschen, där det ofta är en underrepresentation av kvinnor. I paneldiskussionen deltog artisten Robyn, STEMconnectors vd Leslie Cruz, Yamilée Touissant, grundare av och vd på STEM From Dance och Kate Rabinowitz, informationsgrafiker på Washington Post. Moderator var Natalia Brzezinsky, vd på Brilliant Minds Foundation och värd för Brilliant Minds podcast på Spotify.

Publikplatserna tog slut fort där åhörarna bland annat bestod av beslutsfattare, företagsrepresentanter och representanter från utbildningssektorn.

Ta del av Tekla dialogen.

Följ med i filmen med Robyn och Tekla:

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: Aktuellt
Senast ändrad: 2021-03-12