Teklafestivalen kliver ut i världen

I samarbete med Svenska Institutet och Sveriges ambassader kommer Tekla arrangera workshops runt om i världen.

På internationella kvinnodagen arrangerar KTH i partnerskap med Svenska Institutet en Teklaworkshop för tjejer på Sveriges ambassad i Washington. Workshopen hålls av Teklaveteranen Caroline Dahl, Technology Innovator på RISE, som kommer ge tjejerna en möjlighet att med hjälp av sensorer och laser skapa en installation som mixar musik och teknik.

Caroline Dahl

I samband med workshopen arrangeras även Tekla Dialogue, ett panelsamtal med fokus att lyfta problematik och lösningar kring jämställhet inom teknikbranschen.

Tekla och Svenska Institutet

Svenska Institutets plattform Sharing Sweden erbjuder ambassader runt om i världen material, format och innehåll (tool-kit) för att arrangera utställningar och evenemang i syfte att skapa dialog och diskussioner kring olika områden.

Tekla kommer att bli en del av av ett Tool-Kit och erbjuda inspirerande workshops för tjejer runt om i världen men också vara en del av att skapa en plattform för dialog och kunskapsutbyte.

Innehållsansvarig:Sanna Cedergren
Tillhör: Aktuellt