THE Innovation and Impact Summit 2020

Den 22-24 april 2020 kommer KTH att vara värd för konferensen THE Innovation and Impact Summit 2020. Några av frågeställningarna som kommer diskuteras är hur skapar man ett framgångsrikt innovationsklimat och hur påverkar världens lärosäten samhällsutvecklingen i hållbar riktning?

Times Higher Education (THE) står bakom några av världens mest inflytelserika universitetsrankningar och har nästan fem decennier av erfarenhet. THE samlar nyheter, analyser och observationer om högre utbildning och universitets prestationer.

Konferensen, som är initierad av rankinginstitutet Times Higher Education (THE), bjuder in universitetsledningar, företag, finansiärer och experter inom innovation och global utveckling. Syftet är att utbyta idéer och erfarenheter kring lärosätens möjligheter att bidra till att möta de globala samhällsutmaningarna, definierade av FN:s 17 utvecklingsmål.

Frågorna på konferensen kretsar kring betydelsen av en god innovationskultur. Hur kan ett ekosystem för innovationer utvecklas på bästa sätt i syfte att främja en hållbar utveckling: vilka aktörer är med i innovationsprocessen, hur ser resurser och samarbetsformer ut?

THE, som arrangerar konferensen tillsammans med KTH, arbetar med att utvärdera universitet genom analys och bedömning. Störst uppmärksamhet har deras rankingar. Tidigare i år släppte de för första gången en ranking av universitetens samhällspåverkan baserat på FN:s globala mål för hållbar utveckling.

För mer information angående konferensen, besök THEs hemsida .

Innehållsansvarig:Kommunikation och näringslivssamverkan
Tillhör: Aktuellt