Var med och gör internet mer jämställt!

Mer än 80% av alla biografier på Wikipedia handlar om män. En fördelning som det är hög tid att ändra på. På internationella kvinnodagen samlas vi för att göra Internet mer jämställt och vi behöver din hjälp. Välkommen till WikiGap på KTH!

Kom till biblioteket på KTH den 8 mars och hjälp oss att skriva och publicera artiklar om framstående kvinnor. Temat för denna skrivarstuga är kvinnor i teknikvärlden/historien.

KTH, UD och Wikimedia Sverige arrangerar tillsammans skrivarstugor som pågår under eftermiddagen den 8 mars och avslutas med ett mingel där vi samlas och går igenom dagens resultat. I skrivarstugorna jobbar vi i team om ca 4-5 personer med hjälp av en volontär från Wikimedia som vägleder i arbetet.

13:30-14:00 Genomgång för skrivstugorna
14:00-14:45 Efraim Gomez från Utrikesdepartementet som arbetat med jämställdhet kopplat till fred och säkerhet i FN:s säkerhetsråd, lektor Nina Wormbs och John Andersson från Wikimedia Sverige talar
14:45-18:00 Skrivarstugor för att göra Wikipedia mer jämställt
18:00-18:30 Mingel med lättare förtäring för deltagarna

Öppningen av eventet kommer att hållas på engelska. 

WikiGap är en global kampanj som Utrikesdepartementet arrangerar i samarbete med Wikimedia Sverige på ambassader över hela världen den 8 mars. Läs mer på www.swemfa.se/wikigap

Inga förkunskaper krävs men en egen dator vill vi att ni tar med er.

Kom och gör skillnad i Sveriges skrivarstuga genom att registrera dig.

Arrangörerna vare sig påverkar eller ansvarar för det innehåll som produceras av de frivilliga skribenterna under WikiGap. Allt som skrivs av WikiGap-volontärerna genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation (intressekonflikt) samt måste kunna hänvisa till trovärdiga källor.

Delta i WikiGaps tävling

WikiGap 2019 inleds på internationella kvinnodagen, den 8 mars. Det blir även startskottet för en internationell online-tävling som kommer att pågå under 1 månad. Tävlingen innebär att de volontärer som deltar i WikiGap mellan den 8 mars och den 8 april samlar poäng när de bidrar till att öka representationen av kvinnor på Wikipedia. Den WikiGap-volontär som har flest poäng vid tävlingens slut vinner ett tacksamhetspris i form av ett diplom undertecknat Utrikesminister Margot Wallström. Tävlingen är helt frivillig och du kan fortfarande vara med i skrivarstugorna den 8 mars utan att delta i denna.

Registrera dig här

Frågor om eventet: anelzen@kth.se

Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2019-02-28