WikiGap

Mer än 80% av alla biografier på Wikipedia handlar om män. En fördelning som det är hög tid att ändra på. På internationella kvinnodagen samlas vi för att göra Internet mer jämställt och vi behöver din hjälp.

Kom till biblioteket på KTH den 8 mars och hjälp oss att skriva och publicera artiklar om framstående kvinnor. Temat för denna skrivarstuga är kvinnor i teknikvärlden/historien.

KTH, UD och Wikimedia Sverige arrangerar tillsammans skrivarstugor som pågår under 4 timmar mellan kl 14:00-18:00 och avslutas med ett mingel där vi samlas och går igenom dagens resultat. I skrivarstugorna jobbar vi i team om ca 4-5 personer med hjälp av en volontär från Wikimedia som vägleder i arbetet.

14:00-14:30 Utrikesminister Margot Wallström, KTH:s vice rektor Anna Wahl samt John Andersson och Sara Mörtsell från Wikimedia Sverige talar
14:30-18:00 Skrivarstugor för att göra Wikipedia mer jämställt
18:00-19:00 Mingel med lättare förtäring för deltagarna

WikiGap är en global kampanj som Utrikesdepartementet arrangerar i samarbete med Wikimedia Sverige på närmare 50 ambassader över hela världen den 8 mars. Läs mer på www.swemfa.se/wikigap

Inga förkunskaper krävs men en egen dator vill vi att ni tar med er.

Kom och gör skillnad i Sveriges skrivarstuga genom att registrera dig.

Arrangörerna vare sig påverkar eller ansvarar för det innehåll som produceras av de frivilliga skribenterna under WikiGap. Allt som skrivs av WikiGap-volontärerna genomgår samma kvalitetskontroll som övrigt innehåll på Wikipedia, vilket bland annat innebär att man inte får skriva artiklar om sig själv eller sin organisation (intressekonflikt) samt måste kunna hänvisa till trovärdiga källor.

Registrera

Frågor om eventet: sannace@kth.se

Till sidans topp