Till innehåll på sidan

Starta en alumnförening

Att vara aktiv i en alumnförening ger dig möjlighet att utveckla din karriär, nätverka och ha roligt tillsammans med likasinnade.

KTH:s alumnföreningar är baserade på geografisk plats eller gemensamt intresseområde. Alumnföreningarna drivs på frivillig basis med stöd från alumnverksamheten. Om du är intresserad av att starta en alumnförening eller undersöka vilka som redan finns hjälper vi dig gärna. Oavsett vart i processen du befinner dig kan du få vårt stöd. Vi nås på alumni@kth.se .

Olika typer av alumnföreningar

'Chapter'/internationell alumnförening

En större grupp alumner som bildar en förening utifrån ett geografiskt perspektiv. De flesta 'Chapters' har en styrkommitté som har undertecknat ett KTH Alumni Chapter Agreement/styrdokument tillsammans med rektor eller prorektor. 'Chapters' arrangerar minst 2 event per år och hjälper KTH med aktiviteter i området, tex med studentrekrytering. Hitta din lokala alumnförening .

Alumngrupp

En mindre grupp alumner som bildar en förening utifrån ett geografiskt perspektiv. Istället för en styrkommitté har dessa grupper en 'Key Contact' som sköter kontakten med KTH:s alumnverksamhet.

Intressegrupp

En grupp alumner som har ett gemensamt intresse eller bakgrund.

Starta en förening

Steg för steg:

1. Tänk igenom syftet med föreningen, vad ska verksamheten bestå av främst (nöje, kompetensutveckling, inspiration)? Vem är föreningen öppen för?

2. Kontakta alumnverksamheten för att bolla idéer och få hjälp (hitta fler alumner, göra utskick, kommunikation via nyhetsbrev och sociala medier, trycksaker och profilprodukter).

3. Planera ett första event tillsammans med alumnverksamheten på KTH.

4. Sätt igång!

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2020-09-22