Till innehåll på sidan

Våra donatorer

Sedan starten 2012 har många alumner och KTH-vänner valt att investera i KTH Opportunities Fund genom en gåva. Många av KTH:s vänner och alumner ger också av sin tid och sina erfarenheter för att stödja KTH och dess studenter. Ett stöd som gör stor skillnad för våra studenter och unga forskare.

Vi uppmärksammar Per Wejke, årlig givare till KTH Opportunities Fund

Per Wejke är KTH-alumn och årlig givare till KTH, han donerade bland annat en insamling från sin 80-årsdag till KTH Opportunities Fund.

– Jag anser att jag haft mycket stor nytta i arbetslivet av min KTH-utbildning och är tacksam för allt som KTH-utbildningen har gett mig. Därför känns det helt naturligt att stödja KTH Opportunities Fund, säger Per Wejke.

– Jag har valt att ge mitt bidrag till forskartalanger eftersom framgångsrik forskning är viktig för den tekniska utvecklingen i samhället.

Per Wejke har arbetat i stora och mindre svenska industriföretag med stark exportinriktning, bland annat det globala industriföretaget Atlas Copco, samt telekomföretaget Allgon.

– Jag tycker att min utbildning på Teknisk Fysik vid KTH har gett mig god förmåga att förstå strukturer och sammanhang i många olika situationer.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2021-03-17