Till innehåll på sidan

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om KTH Opportunities Fund.

Vad är KTH Opportunities Fund?

KTH Opportunities Fund ger studenter och unga forskare vid KTH möjligheten att förverkliga sina ambitioner som inte ryms inom ordinarie utbildning. Fonden ger stöd till projekt och initiativ som berikar studietiden och utvecklar våra unga forskartalanger. Fonden delar ut medel som gör det möjligt för begåvade studenter från andra länder att studera vid KTH.

När började det hela?

Mohammad Hasan, en masterstudent från Västbanken, hörde till den sista kullen studenter som läste på KTH innan införandet av studieavgifter för utomeuropeiska studenter. Mohammad Hasan ville visa KTH sin tacksamhet och klev upp på Alumnkontoret för att ge oss 500 kronor. Mohammad ville att pengarna skulle användas till studenter som inte får samma möjligheter som han fått. Året var 2011 och KTH Opportunities Fund såg ljuset. Läs mer om Mohammad Hasans donation.

Varför ska jag ge till fonden?

KTH Opportunities Fund ger dig möjlighet att engagera dig för att stärka KTH och hjälpa våra studenter och unga forskartalanger att nå lite längre.

Varje gåva, oavsett storlek, gör skillnad. Det kan vara just ditt stöd som i förlängningen resulterar i banbrytande forskningsresultat, en enastående företagsledare eller helt enkelt en bättre och mer givande studietid. Alla donationer går oavkortat till KTH:s studenter.

Du ger till fonden där behovet är som störst eller så väljer du ett av följande områden:

  • unga forskartalanger
  • berika studietiden
  • öka det globala utbytet

Varför är det viktigt med regelbundna donationer och månadsgivare?

Som månadsgivare ger du KTH:s studenter och unga forskare de bästa förutsättningarna. Din månadsgåva gör att vi effektivt kan planera framtiden och stödja ännu fler studentprojekt och ge fler stipendier.

Hur avbryter jag min månadsbetalning?

För att avbryta din betalning kontakta oss på opportunities@kth.se så hjälper vi dig.

Vad händer med min donation?

En gång per år har studenter på kandidat-, master- och doktorandnivå möjlighet att söka medel från fonden för att finansiera projekt, praktikplatser och forskning kopplade till studierna vid KTH.

KTH Alumni Advisory Board  gör en rekommendation till KTH:s rektor om fördelningen av medel varje år. I KTH Alumni Advisory Board ingår bl a representanter från KTH:s ledning och Tekniska högskolans studentkår, THS, och alumner.

KTH Alumni Advisory Board bedömer ansökningar till fonden utifrån följande kriterier:

  • Kvalitativa kriterier som innovation, kreativitet, tvärvetenskap och samarbete
  • Påverkan på KTH och våra studenter
  • Visibilitet och genomslagskraft
  • Potentiella spin-off effekter

Är det säkert att ge online?

Din betalning görs med hjälp av DIBS som är ledande leverantör av kortbetalningar. Dina kortuppgifter är inte synliga för KTH. Om du föredrar att ge via plusgiro så är det också möjligt. Plusgiro 709928-6, märk överföringen med KTH Opportunities Fund, ditt namn och epost samt vilket område du vill stödja.

Du kan ge en gåva direkt via vår webbplats med de vanligaste korten, VISA, Mastercard och Diners Club.

Jag skulle vilja ge en större gåva, vem kan jag prata med?

Kontakta oss gärna om du vill diskutera din donation till KTH Opportunities Fund. Om du är intresserad av att ge en gåva till ett område som inte ligger inom ramen för KTH Opportunities Fund kan du kontakta Development Office .

Jag vill ge en gåva men jag bor inte i Sverige, hur går jag tillväga?

Internationella donationer kan göras via IBAN: SE21 9500 0099 6026 07099286 och bic/Swift: NDEASESS. Märk överföringen KTH Opportunities Fund och det område du vill stödja.

Alumner och vänner i USA kan bidra till fonden på ett skattemässigt fördelaktigt sätt genom att donera via ”American Friends of KTH” vid King Badouin Foundation United States (KBFUS).

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2021-07-06