Till innehåll på sidan

Hikori deltog på konferens i San Antonio, USA

Hiroki Yasuga från Japan är masterstudent på skolan för Elektroteknik på KTH. Tack vare KTH Opportunities Fund fick han möjlighet att presentera ett paper på MicroTAS 2014 (Micro Total Analytical Systems). Konferensen är ledande inom mikroströmningar och nanoteknologi och besöks årligen av välrenommerade forskare från hela världen.

Hirokis forskning fokuserar på nanoteknologi, specifikt biokemisk analys av till exempel DNA och blod med en mikorreaktor-on-a-chip och han har skrivit en artikel för konferensen baserad på en laboration han gjort på sin fritid tillsammans med Professor Wouter vad der Wingjaart på skolan för elektro- och systemteknik. Att delta på konferensen kommer att bidra till hans mastersuppsats och framtida forskarkarriär.

Hikori berättar

- Vår presentation fick stor uppmärksamhet under konferensen och vi fick många frågor och kommentarer från publiken. Det var viktigt för oss att få feedback om deras intresse eller behov av en vidareutveckling av polymersystemet. De flesta av de studier som presenteras under konferensen inspirerade mig och dessutom fick vi till ett forskningssamarbete med ett annat land som kommer vidareutveckla min magisteruppsats. Att delta på konferensen gav mig möjlighet marknadsföra min forskning.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2015-02-10