Årets Alumn på KTH

KTH har sedan 2012 årligen uppmärksammat en före detta student som i sin yrkesroll eller som privatperson utmärkt sig som en god ambassadör för KTH.

Tipsa oss gärna om kandidater till Årets Alumn! Maila ditt förslag till alumni@kth.se

Bakgrund

Utmärkelsen Årets Alumn har delats ut av KTH sedan 2012. Priset skapades för att uppmärksamma framstående alumner, skapa stolthet bland alumner och inspirera dagens studenter, KTH:s fakultet och andra alumner.

Alla mottagare:

2019 Gustav Söderström

2018 Paulina Modlitba

2017 Mathias Uhlén , KTH-professor

2016 Veronica Augustsson , vd på Cinnober Financial Technology D-98

2015 Peter Arvai , CEO och grundare, Prezi, Medieteknik -99

2014 Regina Kevius , stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, Stockholms stad

2013 Magnus Egerstedt , professor, Georgia Tech, USA, Teknisk Fysik -92, Lantmäteri -99

2012 Christer Fuglesang , astronaut, European Space Agency, Teknisk Fysik -74

2005 Katarina Bonde, Teknisk fysik -78

Kriterier

Årets alumn är en före detta student från KTH som i sin yrkesroll eller som privatperson utmärkt sig som en god ambassadör för KTH. Årets Alumn ska ha studerat minst ett år på heltid vid KTH och vara en person som inspirerar och utmanar.

KTH:s Alumni Advisory Board  tar fram förslag och utfärdar en rekommendation till rektor som beslutar vem som blir Årets Alumn.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni