Årets Alumn 2019 - Gustav Söderström

Spotifys produktchef är årets KTH-alumn.

Gustav Söderström, Chief R&D Officer på Spotify är Årets Alumn 2019.

Under diplomeringen i Stockholms stadshus 28-29 maj tilldelas Gustav Söderström, produktchef på Spotify, priset för Årets Alumn 2019. I oktober får alumner och studenter möjlighet att lyssna till Gustav Söderström.

Motivering:

Med stort driv och sann entreprenörsanda har Gustav Söderström gjort en spännande resa efter sin examen från KTH.
En digital visionär som har påverkat många användare med sina lösningar för mobila plattformar, som generöst har delat med sig av sin kunskap som rådgivare och som investerare av flera framgångsrika start-ups.

I sitt examensarbete skapade han den teknik som utgjorde grunden i KenetWorks AB, det företag han startade som ledde honom till toppositioner på Yahoo och Spotify.
Gustav är en pionjär som har hittat lösningar på utmaningar i en tid när mobiloperatörer inte trodde det kunde göras utan deras inblandning. Han har gått sina egna vägar och är en förebild för nya generationer studenter.

Lågkonjunkturen gjorde honom till framgångsrik uppfinnare

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni