KTH:s Alumnvecka 2012

Under första veckan i oktober arrangerade KTH tillsammans med 11 andra lärosäten runtom i Sverige en alumnvecka.

KTH:s första alumnvecka bjöd på olika event under första veckan i oktober. M-62 firade 50 år med en välbesökt återträff. De samlades i Sing Sing där de minglade innan KTH:s campus arkitekt Kristina Johansson berättade om KTH:s konst och byggnader. En konstvandring följde, ledd av KTH:s studentambassadörer som avslutades uppe på Maskin. På Innovation Center fikades det innan professor Margareta Norell Bergendahl och Professor Bengt Lindberg informerade kring aktuell forskning på KTH. Återträffen avslutades med en middag på Restaurang Brazilia där det visades fotografier och filmsnuttar från M-62:s tid på KTH. Maskinsektionens ordförande kom även och berättar om livet på sektionen 2012.  M-sektionens sångkör underhöll.

Alumniföreningen KTH X arrangerade en förläsning om EIT ICT labs som hölls på KTH:s campus i Kista. Efteråt gick deltagarna ner i IN-sektionens pub, Kistan, där studenter och alumner samlats för IN-sektionens första Alumnipub. Ett KTH inspirerat pubquiz hölls där vinnarna belönades med priser från KTH Alumni och IN-sektionen

Se bilder från föreläsningen och alumnipuben här

Lördag den 6 oktober anordnade KTH Alumni aktiviteter för hela familjen. Alumner med barn eller barnbarn under sju år välkomnades till Sing Sing där Creative Brickz fanns på plats med utbildade pedagoger för att inspirera barnen att lära sig mer om teknik genom att bygga och leka med lego.

KTH Alumni bjöd även in alumner med barn eller barnbarn över 8 år till Vetenskapens Hus för att bland annat besöka den spännande lasergrottan, labba, utforska och göra experiment. 

KTH Racing fanns på plats med racingbilen KTHR7. Alumner och barn kunde passa på och provsitta racingbilen som väger 220 kg och har en GSX-R 600 motor.

På eftermiddagen utnämndes Årets Alumn 2012 under pompa och ståt i sal F1 på KTH Campus på Valhallavägen inför närmare 300 alumner.

Se bilder från dagen här

KTH Alumni NYC Chapter var en av alumniföreningarna som följde ceremonin Årets Alumn live via webben den 6 oktober medan de avnjöt brunch på Manhattan.

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Till sidans topp