Hello BIMpodden på KTH!

Välkommen att lära dig mer om BIM och lyssna till föreläsarna Robbin Hellström, BIM filosof på 3D Interavtive STHLM och Johannes Ris, CTO på Byggstyrning!

Tid: To 2020-05-07 kl 17.00

Föreläsare: Robbin Hellström, BIM-filosof på 3D Interactive STHLM och Johannes Ris, CTO på Byggstyrning

Plats: Zoom

Som en del av serien Opportunities Stockholm med alumnföreläsningar bjuder vi in till en föreläsning med BIMpodden den 7 maj. Registrera dig för att få tillgång till Zoom-länken. Länken skickas ut dagen innan.

Anmäl dig här

Programupplägg:

17:00 Inledning och presentation
17:30 Robbin Hellström, BIM-filosof på 3D Interactive STHLM. Pratar om BIM-filosofi.
18:00 Johannes Ris, Johannes Ris, CTO på Byggstyrning. Den digitala byggprocessen utifrån projekt Celsuis och modellbaserat arbete.
18:30 - 19:00 Gemensamt samtal

(I Vasakronans nybyggnadsprojekt Celsius är allt arbete digitalt och modellbaserat – från projektering, upphandling och inköp till produktion och förvaltning. Här förekommer i stort sett inga papper och ritningar. Modellen fungerar även som bygghandling. Entreprenörerna är väldigt nöjda och det är få som kan tänka sig att gå tillbaka och arbeta på det traditionella sättet. Hör om vad det ger för utmaningar och fördelar i bygg och förvaltning.)

OM BIMpodden:

BIMpodden är en podcast med syfte att sprida kunskap om konceptet BIM. Genom att intervjua kompetenta aktörer som berättar om nyttan med BIM. Vi diskuterar om hur implementering av BIM kan förbättra arbetet vid anbudskedet, kalkyl, mängdavtagning, energiberäkningar, samordning, granskning, APD, inköp, arbetsmiljö, arbetsbredning, visualisering, VR, AR, försäljning och mycket mer.

HELLO BIM är en föreläsningsserie som anordnas av BIMpodden. Föreläsningarna handlar om att konkret visa nyttan med BIM i både teori och praktik. Gästerna från BIMpodden medverkar i HELLO BIM som föreläsare.

Kontakta Adam Mohammadi  på Linkedin om ni har frågor om BIM och BIMpodden.
Ni hittar BIMpodden här.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2020-04-06