Nyhetsartiklar

 • Stöd till nya forskartalanger

  Publicerad 2015-01-28
  Från Harvard till Genève, nanopartiklar och klimatforskning. Sex nya projekt får stöd av KTH Opportunities Fund.

 • KTH:s alumner lägger världen under sig

  Publicerad 2014-11-27
  Under loppet av en knapp månad såg fyra nya internationella föreningar ljuset. Över hundra alumner samlades i Bangkok, Jakarta, Bangalore och Zürich för att vara med och skapa KTH-historia. Ceremonier, kontraktskrivning och nätverk. Möt våra internationella alumner som vill föra KTH:s namn vidare ut i världen.

 • Studenter visar upp projekt som fått stöd från fonden

  Publicerad 2014-10-31
  Lördagen den 4 oktober avslutades KTH:s Alumnvecka som arrangerades för tredje året i rad. Närmare 200 alumner besökte KTH Campus under lördagen som avslutades med prisceremoni för Årets Alumn. Vid det efterföljande minglet kunde besökarna ta del av nio av de student- och forskningsprojekt som fått stöd från KTH Opportunities Fund.

 • Regina Kevius korad till Årets Alumn

  Publicerad 2014-10-08
  Regina Kevius, L-99, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholm, är Årets Alumn 2014 för att hon inspirerar teknologer att välja en alternativ bana i politiken och offentlig sektor. Lördagen den 4 oktober korades Regina Kevius av rektor under prisceremonin som avslutade KTH:s Alumnvecka 2014.

 • KTH Alumni besöker Swedish Center

  Publicerad 2014-05-05
  KTH Alumni tog sig ut till det enorma Jia Tong-universitetet utanför Shanghai för att besöka Swedish Center. Liselotte Kjellme var på plats och tog emot. På Jia Tong bor 30 000 studenter och universitetet klassas som ett av de främsta elituniversiteten i Kina.

 • Nordiskt liv i Kina

  Publicerad 2014-02-07
  Efter att Hans Li tagit examen vid Shandonguniversitetet, partneruniversitet till Kungliga Tekniska högskolan (KTH), flyttade han till Stockholm för att studera vid KTH. Hans Li berättar att KTH har mycket gott rykte i Kina.

 • "Whatever I am today, KTH has played a huge role in moulding me"

  Publicerad 2014-02-07
  KTH international student blogger Jairam Vijayakumar Sujaya met KTH alumnus Neeraj Gupta in Bangalore for an interview. Neeraj Gupta is one of KTH’s most engaged and generous alumni and Jairam Vijayakumar Sujaya wanted to know why. As an example of Neeraj Gupta’s generosity he hosted an alumni event after the KTH Master’s Challenge on the 20th January.

 • Sweden Alumni Network in China (SANC) på Sverigebesök

  Publicerad 2014-02-04
  Den 31 januari besökte Ling Zhang, grundaren till Sweden Alumni Network in China (SANC), KTH och KTH Alumni. SANC är ett nätverk med fler än 1000 medlemmar som marknadsför svensk utbildning och svenska universitet i Kina. SANC hjälper även kinesiska studenter som vill läsa i Sverige.

 • KTH duo behind fast-growing mobile app

  Publicerad 2014-02-03
  What started as a hunt for furniture by two KTH graduates has led to one of the world’s fastest-growing mobile apps.

 • ”Det blir för homogent att bara anställa svenskar”

  Publicerad 2014-02-03
  Företaget Almegas näringspolitiska avdelning jobbar för närvarande med en satsning på att uppmärksamma de positiva konsekvenser det innebär för svenska företag att anställa personer med annat ursprung än svensk. KTH-alumnen Ma Te från Kina deltog i undersökningen och berättar hur det är att jobba i Sverige.

 • Framgångsrik entreprenör i Kina

  Publicerad 2013-12-13
  Per Lindens väg till att bli en framgångsrik företagsägare och entreprenör i Kina har varit en lång, spännande och intressant historia. Från sitt kontor i den franska koncessionen, ett område i Shanghai, berättar han om sin resa – en resa han påbörjade 1981 när han bestämde sig för att söka till KTH för att studera maskinteknik.

 • Engagemang under studietiden – och efter

  Publicerad 2013-11-19
  KTH-alumnen Olof Lundström har läst Industriell Ekonomi och har alltid varit engagerad i olika projekt. Han började under sin studietid med att starta entreprenörsföreningen Excitera och nu driver han Carbon Story – ett initiativ för att hjälpa människor klimatkompensera själva.

 • Två KTH-alumner utses till Årets teknikkvinna 2013

  Publicerad 2013-10-10
  Grundarna av Womengineer, Emelie Andrén Meiton och Marie Lagström, tilldelas båda utmärkelsen Årets teknikkvinna 2013.

 • Antonia Ax:son Johnson hedersdoktor vid KTH

  Publicerad 2013-10-10
  Vid KTH:s doktorspromotion i Stadshuset den 15 november kommer fem nya hedersdoktorer att presenteras. En av dem är Antonia Ax:son Johnson, ordförande för Axel Johnsongruppen.

 • KTH i topp bland tekniska universitet

  Publicerad 2013-10-10
  KTH klättrar på världens rankinglistor. På den ansedda Times Higher Education (THE) placerar sig KTH på plats 117 på listan över bästa lärosäten i världen – att jämföra med plats 140 i fjol.

 • Robyn får KTH:s stora pris

  Publicerad 2013-09-24
  Robin Miriam Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är årets mottagare av KTH:s stora pris. "Än så länge känns det overkligt och väldigt högtidligt. Jag får försöka ta in det lite bit för bit, tror jag", kommenterar Robyn priset.

 • KTH klättrar på prestigefull rankinglista

  Publicerad 2013-09-11
  Förra årets intog KTH plats 142 på rankinglistan QS Ranking. I år kniper universitetet plats 118, ett avancemang om hela 24 platser.

 • Nytt svenskt center på Shanghai Jiaotong University

 • Sex KTH-innovationer till Silicon Valley

  Publicerad 2013-08-21
  Den här veckan befinner sig sex svenska företag i USA och Silicon Valley för att visa vad de går för. De har alla det gemensamt att de på olika sätt har en mycket stark koppling till KTH och jobbar med IT. På plats ska företagen träffa investerare, affärsänglar och andra IT-företag för att på så sätt maximera möjligheterna att nå framgång i USA.

 • KTH alumni elected a Fellow of the Royal Academy of Engineering

  Publicerad 2013-07-30
  KTH alumni Samir Brikho, M-78, and Chief Executive of AMEC, London, has been elected a Fellow of the Royal Academy of Engineering.

Till sidans topp