Låna och beställa

Här hittar du information gällande lån av material från KTH Bibliotekets samlingar. Som student eller anställd på KTH har du möjlighet att föreslå material för inköp eller inlån.

Fotograf: Fredrik Persson

Lånetider

Den allmänna lånetiden är 14 dagar med automatiska omlån upp till 180 dagar. Det innebär att du är garanterad 14 dagars lån, därefter löper lånetiden på under 14 dagar i taget, såvida ingen ställer sig i kö.

Hitta och beställa material

Det finns tryckta böcker på plats, men också material som behöver beställas fram eller som är utlånade, dessa reserverar du via vår sökfunktion Primo.
Klicka här för att komma till vår sökfunktion Primo

Böcker som står tillgängliga i öppna samlingar får du hämta själv från hyllan. Du kan enbart reservera böcker som är utlånade, befinner sig på annat KTH-bibliotek eller står i slutna magasin. När du hittat en bok du vill ha kan du klicka på länken ”låna/reservera”. Om du är KTH:are loggar du in med ditt KTH-konto. Vid problem med att logga in på ditt KTH-konto, kontakta ​​​​​​​KTH IT-support ​​​​​​​

Om du inte tillhör KTH loggar du in med din mejladress som användar-ID och ditt valda lösenord. Du som inte tillhör KTH kontaktar biblioteket om du har problem med att logga in på ditt bibliotekskonto. ​​​​​​​

Kursböcker i Kista och Södertälje
På KTH Biblioteket i Kista och Södertälje finns kursböcker med 7 dagars lånetid och upp till två automatiska omlån om ingen ställer sig i kö. Vill du låna kursböcker får du bege dig till respektive bibliotek. Du kan dock återlämna böckerna på samtliga av KTH:s bibliotek.

Tidskrifter
Söker du någon av KTH Bibliotekets tryckta tidskrifter? Arkitekturtidskrifter finns på huvudbiblioteket, medan övriga tidskrifter är placerade i externt magasin. Du kan beställa artikelkopior från magasinet via Beställ material . Denna tjänst är kostnadsfri för KTH:s studenter och anställda, övriga se prislista för att beställa material

Om du vill läsa en tidskriftsvolym eller bok som är placerad i det externa magasinet kan du beställa framtagning till Huvudbiblioteket. Använd formuläret Beställ material . Leverans sker på onsdagar jämna veckor eller med post. När volymen anländer till Huvudbiblioteket får du ett e-postmeddelande. Tjänsten är kostnadsfri.

Material som inte finns på KTH Biblioteket

  • För artiklar från tidskrifter som inte finns i KTH Bibliotekets samlingar – använd tjänsten Beställ material . Vi tar emot beställningar från studenter och anställda inom KTH, bibliotek och företag. För kostnader, se prislista .
  • Söker du material via Libris är det viktigt att du valt KTH Biblioteket under fliken "Mina bibliotek" för att få upp oss som val vid beställning.

  • Vi beställer in material för studier och forskning inom KTH:s ämnesområden som inte redan finns på KTH Biblioteket.
  • Beställningar inom Norden är kostnadsfria, i övrigt se prislista .
  • Räkna med att beställningen tar 1-2 veckor om boken är tillgänglig.
  • Innan du beställer en bok, kontrollera om den redan finns hos oss. Böcker som finns på KTH Biblioteket men som är utlånade fjärrlånas inte, även om det är kö. Reservera boken hos oss istället.

För studenter gäller

  • Om boken finns på ett bibliotek i Stockholmsområdet - vänd dig dit för lån.
  • Du får ha fem fjärrlån åt gången.

För företag gäller

  • Företag kan beställa artiklar från KTH Bibliotekets tryckta samlingar.
  • Beställningen är avgiftsbelagd, se prislista

Beställ material

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2020-01-20